Лайфхак задарма: Як вибирати мандарини

Починається "сезон поїдання мандаринів"

Лайфхак задарма: Як вибирати мандарини…

Мандарини - найпопулярніші фрукти в зимовий період інеобхідно знати правила вибору фруктів, пише Depo.Закарпаття.

Вибрати найсмачніші, стиглі та корисні мандарини легко. Варто знати кілька простих правил.

1. Шкірка мандаринів має бути глянцевою, але не надто блискучою, не липкою. 

2. Якщо при натисканні на фрукт залишаються вм’ятини від пальців, і мандарини здаються вологими, це означає, що їх сильно заморожували. 

Читайте також: Як вибрати якісне вино в магазині

3. Мандарини із зеленими плямами або прожилками - недозрілі й, імовірно, будуть кислими та сухими.

4. Шкірка мандарина підсохла або м’яка свідчить про його погану якість.

5. Кісточки:

- Грузинські мандарини вважаються найбільш екологічно чистими. Кісточок небагато, зустрічаються тільки у деяких сортів.

- Іспанські мандарини майже завжди солодкі. Кісточки в них зустрічаються часто, хоча є сорти без кісточок. 

- Турецькі мандарини дешевше, кісточок практично немає.

- Марокканські мандарини майже завжди солодкі і соковиті, шкірка у них тонка. Кісточок практично немає.

- Ізраїльські мандарини з’являються пізніше, сезон їх дозрівання – середина зими. Плоди солодкі без кісточок.

Варто пам'ятати, що перед вживанням мандарини необхідно мити.  Перевізники покривають зелені фрукти етиленом, який відноситься до токсичних речовин і накопичується у печінці.

Читайте також лайфхак задарма: Як навчитися пити більше води

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"