Якою смачною і цілющою може бути кульбаба

На Закарпатті стартував сезон приготування меду із сонячної квітки

Якою смачною і цілющою може бути кульбаб…

Кульбаба лікарська - відома вже в далекому минулому як лікарська рослина. У народній та офіційній медицинах використовують корені, квітки та листки Taraxacum officinale, пише Depo.Закарпаття з посиланням на Голос Карпат.

Корені кульбаби застосовують для поліпшення травлення, збудження апетиту, як жовчогінний засіб. Молочним соком рослини можна змащувати мозолі і бородавки, використовувати для видалення веснянок, вугрів і шкірних плям. Свіжі листки після попереднього вимочування у солоній воді придатні для виготовлення салатів.

Одним із "смачних видів" використання кульбаби є приготування з її квіток меду, який допомагає при ангіні, кашлі, застуді. Для цього необхідно: 300 штук квіток кульбаби, 1 лимон, цукор 1 кг, вода 1,5 склянки.

Квітки, очищені від зелених розеток, заливають однією склянкою води і кип'ятять три хвилини, до цієї рідини додають дрібно порізаний лимон з цедрою і залишають настоятися приблизно на вісім годин. Окремо необхідно зварити сироп з води і цукру. Проціджений настій рослини і лимона потрібно влити в зварений сироп. Варити 30 хвилин на маленькому вогні і мед готовий.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme