Як суворі закарпатські гуцули овець доять

Високо в Карпатах народжується знаменита бринза

Як суворі закарпатські гуцули овець доят…

Здавна овече молоко міряють "ґелетами" - в одній такій 12 літрів, з яких можна виготовити до трьох кілограмів сиру, пише Depo.Закарпаття.

Легендарний сир карпатських полонин - будз, бринза та вурда - це концентрат усього корисного від тутешньої природи, кажуть вівчарі, - "то правдиве здоров'я!". Готують за тою ж технологією, що й століття тому.

Відео з YouTube

 

Читайте також: Як на Закарпатті нацменшини етноказанком апетит дражнили

Більше новин про Закарпаття читайте на zak.depo.ua

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme