Як швейцарський сир закарпатського виробництва розбурхує апетит всієї України

Населений пункт Нижнє Селище вражає одразу, з найперших хвилин перебування у ньому

Як швейцарський сир закарпатського вироб…

У Нижньому Селищі живе Петро Пригара, власник сироварні, якого знають далеко поза межами Закарпаття. Завдяки йому місцеве молоко перетворюють на сир найвищої якості, виготовлений за тисячолітньою традицією Швейцарських Альп, пише Depo.Закарпаття з посиланням на Ukraїner.

Як справжній ентузіаст своєї справи, Петро не лише особисто контролює всі виробничі процеси, а й постійно працює над тим, щоб виробництво сиру було якомога більш екологічним.

Нижнє Селище є селом, а не селищем міського типу, втім, тут мало хто використовує приставку "Нижнє", а найпопулярніший сир, що у досить невеликих об’ємах виробляє ця сироварня так і називається "Селиський". Кожен ранок тут починається із того, що люди з усього села і кількох сусідніх, звозять або зносять на сироварню своє молоко. З банками і бідонами з молоком часто посилають дітей на велосипедах. Для багатьох місцевих жителів виробництво коров’ячого молока стало можливістю отримати другу зарплату або пенсію, а сироварня дала поштовх для культурного розвитку Селища. Звідси не хочуть виїжджати, тут є дозвілля і освіта, можна займатися власною справою і надихатися прикладами тих, хто свою справу почав вже давно.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme