Без мирських розваг: Чим пригостити організм під час Великого посту

Великий піст у 2020 році розпочався 2 березня і триватиме по 19 квітня

Без мирських розваг: Чим пригостити орга…

У Великий піст можна приготувати багато цікавих страв, пише Depo.Закарпаття.

Салат з капусти, моркви, яблук і солодкого перцю

Білокачанну капусту треба нарізати соломкою, перетерти з сіллю, потім змішати з нарізаними яблуками і болгарським перцем, натертої на тертці морквою. Заправити рослинним масло і цукром. У цьому салаті -100 ккал на 100 грам.

Помідори фаршировані

Гострим ножем треба зрізати верхню частину помідора і ложечкою дістати серцевину. Моркву відварити і дрібно покришити, яблуко нарізати невеликими шматочками, а огірки натерти на крупній тертці. Потім все змішати, заправити рослинним маслом і посолити. Начинити отриманою масою помідори. У цій страві - 65 ккал.

Салат рисовий

Рис треба відварити в підсоленій воді. Солодкий перець, помідори, морква, маринований огірок і цибулину нашаткувати і змішати з охолодженим рисом. Заправити оцтом, цукром і перцем. У цьому салаті міститься 85 ккал.

Розсольник

Перлову крупу замочити на кілька годин, потім злегка відварити. Потім в киплячу воду з перловкою додати картоплю. Цибулю і моркву обсмажити і додати до перловці і картоплі. Коли розсольник буде майже готовий, додати нарізані солоні огірки і заправити розсолом. В кінці додати часник, зелень. У розсольнику міститься 144 ккал.

Читайте також: Не "їжте" одне одного: Легкі правила очищення у дні Великого посту

Сочевична юшка

Сочевицю треба замочити на кілька годин, потім поставити варити. Потім додати картоплю і обсмажені цибулю і моркву. Можна додати часник, томати, зелень. У цій юшку міститься 150 ккал.

Шаньги із гречаної каші

Необхідно приготувати пісне тісто і розкачати коржі. На середину кожної треба покласти гречану кашу з цибулею і грибами, потім краї коржів загнути. Запекти в духовці. У цій страві міститься 280 ккал.

Вареники з грибами

Сухі гриби відварити, потім дрібно покришити, додати дві ложки крихт з черствою булки, дві обсмажені цибулини, посолити і поперчити. Потім все трохи загасити. Замісити звичайне тісто для вареників, тонко розкачати, зліпити вареники й варити. У цій страві - 230 ккал.

Вареники з яблуками

Яблука треба нарізати соломкою, посипати цукром. Замісити тісто для вареників, покласти начинку з яблук і варити. А тут - 190 ккал.

Пиріг картопляний з грибами

Відварену картоплю треба розім'яти з маслом, невеликою кількістю борошна і води. Потім підготувати фарш: гриби обсмажити разом з цибулею. Частина картопляного тіста укласти на дно форми, потім укласти начинку, а зверху зробити валик з картопляного тіста і укласти по краю форми і на гриби. Запікати в духовці. У цьому пирозі - 105 ккал.

Борщ з грибами

Сухі гриби треба загасити з коренем петрушки і селери. Варений буряк натерти на крупній тертці, потім буряк і картоплю відварити в бульйоні до м'якості, додати гриби. Борошно змішати з невеликою кількістю холодної рідини і ввести в борщ. У цій страві - 50 ккал.

Картопля в часниковому соусі

Картоплю очистити, вимити, кожну картоплину розрізати навпіл. Потім картоплю обсмажити. Приготувати часниковий соус: часник розтовкти з сіллю, додати дві столові ложки соняшникової олії і розмішати. Картопля полити часниковим соусом. У цій страві - 80 ккал.

Грибний плов

Обсмажити гриби, морква, посолити і додати спеції. Потім додати шар промитого рису. Все залити водою (1,5 об'єму від рису) і закрити щільно кришкою. Коли вміст закипить, зменшити вогонь до мінімуму. Пізніше укладаємо зубчики часнику в рис, після цього треба вимкнути вогонь і залишити в теплі. Через п'ятнадцять хвилин плов буде готовий. У цьому плові -110 ккал.

Читайте також: В які дні Великого посту можна пити вино

Каша пшоняна з гарбузом

Шматочки гарбуза відварити майже до готовності, пшоно промити і засипати до гарбузі, трохи посолити і підсолодити. Варити хвилин двадцять, потім можна поставити в духовку на пару хвилин. У страві -140 ккал.

Картопляні котлети з чорносливом

Треба зробити картопляне пюре, потім додати в нього теплої води, рослинне масло і борошно, щоб вийшло не дуже круте тісто. Чорнослив залити окропом на хвилин двадцять. Тісто розкачати, вирізати кружки, а на середину кожного кружка пожити чорнослив. Сформувати котлети, обсмажити. У цій страві - 130 ккал.

Грибний вінегрет

Необхідно нашаткувати лук і гриби (мариновані або солоні), відварену моркву, буряк, огірок і картоплю нарізати кубиками. Все перемішати, заправити олією і оцтом. У цій страві - 104 ккал.

Капустяні котлети з картоплею

Капусту необхідно нашаткувати і обсмажити, цибулю пасерувати. Відварити картоплю в шкірці, потім пропустити його через м'ясорубку з капустою і цибулею. У цю масу додати сіль, борошно, сформовать котлети і обсмажити. Тут міститься 100 ккал.

Квасоля з цибулею та помідорами

Лук треба обсмажити, потім додати часник, томатну пасту, помідори і згасити. Квасоля відварити і полити приготованим соусом, потім тримати в духовці до тих пір, поки не випарується рідина. У цій страві - 180 ккал.

Котлети бурякові

Варений буряк пропустити через м'ясорубку. Потім масу викласти в каструлю з рослинним маслом і додати манну крупу, прогрівати, поки маса не загусне. Потім масу остудити і обробити на котлети. Обсмажити до готовності. У котлетах бурякових міститься - 150 ккал.

Збитень гарячий

В одному літрі води треба розчинити сто п'ятдесят грамів меду і стільки ж цукру, додати імбир, корицю, гвоздику і кардамон. Кип'ятити десять хвилин. Через півгодини напій процідити і можна пити. У цьому напої - 290 ккал.

І ще. За монастирським уставом:

Понеділок - сира їжа без олії (сухоїдіння).
Вівторок - варена їжа без рослинного масла.
Середа - сира їжа без олії (сухоїдіння).
Четвер - риба, вино і рослинна олія.
П'ятниця першого тижня - сира їжа без олії (сухоїдіння)
Субота - варена їжа з рослинним маслом, вино.
Неділя - варена їжа з рослинним маслом, вино.

За матеріалами kayiles

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme