Не шампанським єдиним: Святкові напої "з градусом", які можна приготувати самим

Зустрічати новий рік чи Різдво можна не тільки з келихом шампанського

Не шампанським єдиним: Святкові напої "з…

Що може бути приємніше, ніж сидіти за святковим столом з рідними та близькими людьми і насолоджуватися запахами червоного вина і кориці? Деякі напої ви можете приготувати вдома, пише Depo.Закарпаття з посиланням на Smachni-recepti.

Медовуха

Улюбленим алкогольним напоєм в Київській Русі була, звичайно ж, медовуха. Що не свято — то з нею на столі! Так чому б і нам не створити цей чудовий напій і пригостити улюблених людей за різдвяним столом? Правда, готувати треба починати заздалегідь — тижні за два до свята. Зате медовуха прекрасно впишеться в реєстр різдвяних напоїв — не надто міцна, ароматна, смачна, п’ється легко — можна і підігрівати перед подачею на стіл, якщо день видався морозний.

Медовуха

Інгредієнти прості і доступні практично всім: мед, шишечки хмелю, спеції (ті ж, що для глінтвейну) і дріжджі. І два тижні терпіння — поки медовуха перестане грати і відстоїться.
У киплячу воду додаємо мед і кип’ятимо пару хвилин, потім — шишки хмелю і спеції. Накриваємо кришкою і даємо настою охолонути до температури 30-35 градусів, і тільки тоді висипаємо в нього звичайні або пивні дріжджі. Медова маса при кімнатній температурі повинна побродити п’ять діб. Потім видаляємо з неї шишки хмелю і знімаємо пінку, і ще п’ять діб залишаємо на дозрівання медовухи. Аромат в будинку при цьому непередаваний!

Глінтвейн

Найвідоміший нектар Різдва — глінтвейн. В ідеалі, він робиться на основі червоного вина — обов’язково сухого! Для тих, кому складно або не хочеться шукати інгредієнти для глінтвейну, в кожному супермаркеті на полиці зі спеціями розташовуються пакетики з набором спецій спеціально для цього напою. Складові глінтвейну можуть варіювати залежно від смакових уподобань його творця, але, як правило, це кориця (Не перемелена — паличками), гвоздика, висушена цедра лимона і апельсина. Можна додавати родзинки, мед, мускатний горіх, кардамон, цукор — звичайний або тростинний. У кожному разі, питво, у складі якого є сухе вино і кориця, жодної дорослої людини не залишить байдужої!

Глінтвейн

Вино необхідно підігріти до дев’яноста градусів в емальованій каструлі (стежимо, щоб вино не закипіло!), Потім додаємо в нього всі спеції. Накриваємо нектар кришкою і наполягаємо чверть години. Подаємо в спеціальних кухлях для глінтвейну.

Пунш

Наступний чудовий напій — це пунш! Його варіацій існує така велика кількість, що навіть їх перелік зайняв би масу часу. Він може бути гарячим і холодним, алкогольним (міцним і слабким) і безалкогольним … А кількість можливих інгредієнтів просто не піддається обчисленню — вино, горілка, бренді, ром, чай чорний, цукор, лимонний, апельсиновий сік, бутони гвоздики, палички кориці, шматочки фруктів і багато-багато іншого.

Пунш

У пуншу є своя раціональна риса: його варіації без алкоголю можна готувати для дітей, що неодмінно призведе останніх у захват!

Найбільш популярний алкогольний пунш готуватися з 2 частин чаю, 1 частини рому і добавки, начебто лимонного соку, меду і кориці. У гарячий чай додається ром, мед, сік лимона і спеції і пунш стоїть на слабкому вогні близько 15-20 хвилин. Вживати можна відразу, а можна в охолодженому вигляді.

Безалкогольний пунш готується так само, тільки ром слід замінити на будь-який фруктовий сік.

Грог

Ще один нектар Різдва — грог. Стихійно винайдений англійськими моряками в середині 16 століття, грог був привезений в Україну через три століття і тут же припав до смаку і міцно прижився.

Грог

Класичний грог — це суміш рому з окропом. Але як само не облагородити алкоголь перед подачею на стіл? Вода і ром беруться в пропорції один до одного. Додається цукор, лимон з шкіркою або його цедра, апельсинова цедра, все та ж кориця і гвоздика. Готується напій буквально кілька хвилин — треба тільки закип’ятити — і тут же подається до трапези!

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme