На Закарпатті буде власний смачний бренд
В області створили Асоціацію виробників традиційних продуктів харчування Закарпаття
- Закарпаття
-
30 травня 2016 13:16
Закарпатський фуд-туризм щороку вабить у край чимало відвідувачів, йдеться у сюжеті Uzhinform, пише Depo.Закарпаття.
До Перечина вже вдруге з’їхалися ресторатори Закарпаття та виробники традиційних закарпатських продуктів харчування – на "Етно фуд Карпати-2016". Акцент зустрічі робився на еко- та етно-продукцію, яку роблять руками. А сировина — без стимуляторів росту, антибіотиків чи інших хімічних компонентів. Обговорили спеціалісти нагальні питання, зокрема у гарантуванні якості виготовленого.
"Учасників як виявилося реальних – це все 100%, що виготовляється на Закарпатті. Ряд представників ми не запросили, бо вони не підпадають під елементарні критерії не тільки європейські, а й закарпатські. Ідеться саме про еко та етно-фактор. Тут немає виробників, які додають емульгатори, стабілізатори, хімічні елементи шкідливі. Це люди, які від "а" до "я" виготовляють свою продукцію. Ці люди не є посередниками, ці люди виробляють і продають все в одному лиці. Ці виробники і до нас і без нас працювали, зараз ще мають мету познайомитися одне з одним та з кращими рестораторами Закарпаття", — каже туризмознавець Федір Шандор.
Регіональні традиційні продукти, виготовлені на Закарпатті, вже стали певним брендом, та є бажаними на столах гурманів. Зокрема ідеться про продукцію бджільництва та медової галузі. Від лікувального пилку, воску до традиційного меду, медових настоянок та сувенірів.
"Ми займаємося бджільництвом. Наші закарпатські бджоли приносять лікувальний мед, екологічно чистий. Мед бджоли збирають із дикоростущих трав, квітів. Представляємо інші продукції як пилочок, прополіс, перга та медові напої. Ми захотіли взяти участь для популяризації закарпатської продукції", — розповідає виробник медової продукції Віктор Переста.
Нещодавно на етно-ринку продукції Закарпаття – натуральні соки, сиропи та джеми, виготовлені в Перчині. Родзинкою їх є сезонність та власне екологічність.
Підсумком зустрічі стало утворення Асоціації виробників традиційних продуктів харчування Закарпаття. За 3 місяці погодили зробити та представити концепцію розвитку та розробити спільну закарпатську марку. Серед цілей об’єднання передбачається й захист інтересів, ґарантування якості продукту.
Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 14:40Печерну стоянку людей кам'яного віку на Закарпатті беруть під охорону
- 10:39На Закарпатті дві жінки оформлювали фіктивне опікунство для військовозобов’язаних
- 20:50 "Укренерго" попередило про графіки відключень: Кого стосується
- 20:29На Закарпатті чоловік при перевірці документів розпочав стрілянину по поліціянтах: одного поранив (ФОТО) ФОТО
- 17:09Аварійні відключення світла можуть тривати до осені, - "Укренерго"
- 16:43У ДПСУ розповіли, що зміниться для чоловіків при перетині кордону після 18 травня
- 21:50 В Україні запровадили відключення світла (ОНОВЛЕНО)
- 10:57Чи потрібно йти до ТЦК заброньованим чоловікам: роз'яснення Міноборони
- 10:51З Тиси витягли чергового потопельника, - ДПСУ
- 23:35На Закарпатті планують збудувати 5 сміттєпереробних заводів
- 21:31Тариф на е/е для населення може зрости, адже на відновлення енергетики потрібні значні кошти, - Українські розподільні мережі Відео
- 22:15 Рада ухвалила закон про добровільну мобілізацію ув’язнених, але підуть на фронт не всі
- 15:50Військові відреагували на звинувачення в незаконному затриманні футболіста із Закарпаття ФОТО
- 15:25Прикордонники затримали харків'янина, який намагався виїхати до Угорщини за підробленим свідоцтвом про смерть дружини ФОТО
- 22:05 У ВР пообіцяли карати співробітників ТЦК та СП за порушення прав людини
- 20:36Для дронів в ЗСУ створять окремий рід військ
- 19:16 Кабмін ухвалив перелік документів, які треба подати для проходження МСЕК
- 11:18На Закарпатті затримали пенсіонера з двома "водолазами" ФОТО
- 15:39 Із 4 травня "обмежено придатних" немає: Міноборони України оновило наказ №402