На Закарпатті буде власний смачний бренд
В області створили Асоціацію виробників традиційних продуктів харчування Закарпаття
- Закарпатье
-
30 мая 2016 13:16
Закарпатський фуд-туризм щороку вабить у край чимало відвідувачів, йдеться у сюжеті Uzhinform, пише Depo.Закарпаття.
У Перечин уже вдруге з’їхалися ресторатори Закарпаття та виробники традиційних закарпатських продуктів харчування – "Етно фуд Карпати-2016". Акцент зустрічі робився на еко- та етно-продукцію, яку роблять руками. А сировина — без стимуляторів росту, антибіотиків чи інших хімічних компонентів. Обговорили спеціалісти нагальні питання, зокрема у гарантуванні якості виготовленого.
"Учасників як виявилося реальних – це все 100%, що виготовляється на Закарпатті. Ряд представників ми не запросили, бо вони не підпадають під елементарні критерії не тільки європейські, а й закарпатські. Ідеться саме про еко та етно-фактор. Тут немає виробників, які додають емульгатори, стабілізатори, хімічні елементи шкідливі. Це люди, які від "а" до "я" виготовляють свою продукцію. Ці люди не є посередниками, ці люди виробляють і продають все в одному лиці. Ці виробники і до нас і без нас працювали, зараз ще мають мету познайомитися одне з одним та з кращими рестораторами Закарпаття", — каже туризмознавець Федір Шандор.
Регіональні традиційні продукти, виготовлені на Закарпатті, вже стали певним брендом, та є бажаними на столах гурманів. Зокрема ідеться про продукцію бджільництва та медової галузі. Від лікувального пилку, воску до традиційного меду, медових настоянок та сувенірів.
"Ми займаємося бджільництвом. Наші закарпатські бджоли приносять лікувальний мед, екологічно чистий. Мед бджоли збирають із дикоростущих трав, квітів. Представляємо інші продукції як пилочок, прополіс, перга та медові напої. Ми захотіли взяти участь для популяризації закарпатської продукції", — розповідає виробник медової продукції Віктор Переста.
Нещодавно на етно-ринку продукції Закарпаття – натуральні соки, сиропи та джеми, виготовлені в Перчині. Родзинкою їх є сезонність та власне екологічність.
Підсумком зустрічі стало утворення Асоціації виробників традиційних продуктів харчування Закарпаття. За 3 місяці погодили зробити та представити концепцію розвитку та розробити спільну закарпатську марку. Серед цілей об’єднання передбачається й захист інтересів, ґарантування якості продукту.
Все новости Ужгорода и Закарпатья читайте на Depo.ua
Все новости на одном канале в Google News
- 16:43В ГПСУ рассказали, что изменится для мужчин при пересечении границы после 18 мая
- 10:57Нужно ли идти в ТЦК забронированным мужчинам: разъяснение Минобороны
- 21:31Тариф на э/э для населения может возрасти, ведь на восстановление энергетики нужны значительные средства, — Украинские распределительные сети Видео
- 15:50Военные отреагировали на обвинения в незаконном задержании футболиста с Закарпатья ФОТО
- 15:55 Украина начала получать оружие с разрешением бить по россии, — МИД Латвии
- 12:57В Укргидрометцентре рассказали, какой будет погода в Украине в мае
- 14:54На примере 2023 года: в Минэнерго объяснили пользу от повышения тарифов на свет
- 12:50Укргидрометцентр предупредил об угрозе лавин в Карпатах
- 08:55Синоптики предупредили о заморозках в 10 областях Украины
- 09:46В Укргидрометцентре рассказали, какой будет погода в Украине в апреле
- 10:39"УЗ" запускает поезд Черновцы — Ужгород (ГРАФИК)
- 11:32Карпаты снова засыпало снегом, температура -5°
- 10:53В гидрометцентре рассказали, какой будет погода в Украине в марте
- 09:58В Карпатах объявили штормовое предупреждение