На "Закарпатському божоле" представлять близько 400 видів вина
Кожен відвідувач зможе придбати спеціальний сувенірний бокал, до якого додаватиметься картка народної дегустації
- Закарпаття
-
10 листопада 2016 17:45
Про нововведення та основні "фішки" цьогорічного фестивалю розповів Олександр Ковач, повідомляють Depo.Закарпаття в Ужгородській мерії.
"Мета фестивалю – представити авторське, якісне вино від закарпатських приватних виноробів. Сподіваюся, що цього року, завдяки тісній співпраці з міською владою, "Закарпатське божоле" постане в оновленому вигляді, з новими родзинками та основним пріоритетом – повага до споживачів, справжніх поціновувачів вина, у яких буде широкий вибір та можливості для оцінки вина. Це чи не єдиний фестиваль на Закарпатті і взагалі на теренах України, де тільки споживач визначатиме найкраще вино", - зазначив Ковач.
Як розповів Олександр Ковач, до виноробів, які беруть участь у фестивалі, поставили чіткі вимоги. Зокрема, заборонено привозити вина сортів Ізабелла, Делавар, Лідія, Ноа та інші, а також плодово-ягідні вина. І це має бути виключно молоде вино - цьогорічного врожаю, зібране у серпні-вересні.
Кожен відвідувач зможе придбати спеціальний сувенірний бокал, до якого додаватиметься картка народної дегустації. Цю картку можна вручити виноробу, вино якого найбільше сподобалося. Саме за кількістю отриманих від гостей карток визначать найкращого винороба.
Ціна сувенірного бокалу - 95 гривень, у вартість включена дегустація та 1 літр будь-якого із представлених на фестивалі вин. Або ж можна придбати вхідний квиток за 20 гривень, до нього також додається картка народної дегустації. Квиток також можна буде отоварити - приміром, якщо забажаєте придбати літр вина за 70 гривень, то отримаєте знижку у розмірі 20 гривень.
"Реалізовувати алкогольні напої поза межами "Совиного гнізда" суворо заборонено. Це ще одна цьогорічна вимога. Щодо кухні, то ми відбираємо тільки якісних виробників. Буде якісна, хороша кухня, без традиційних шашликів, але водночас із іншими, не менш смачними, альтернативними стравами із м’яса" - розповів Олександр Ковач.
Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 11:18На Закарпатті затримали пенсіонера з двома "водолазами" ФОТО
- 15:39 Із 4 травня "обмежено придатних" немає: Міноборони України оновило наказ №402
- 20:25 З'явився перший реальний шанс розпочати відновлення справедливого миру, - Зеленський
- 23:35 Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює 18 травня, — Міноборони
- 22:50Кабмін заборонив суцільні рубки у горах Карпат, але, є але
- 15:55 Україні почала отримувати зброю із дозволом бити по росії, - МЗС Латвії
- 12:57В Укргідрометцентрі розповіли, якою буде погода в Україні у травні
- 22:50 В Україні створюють жіночий підрозділ БПЛА: Що треба знати
- 14:22Заборона на виїзд під час воєнного стану: у ДПСУ сказали, скільки порушників кордону загинуло
- 14:54На прикладі 2023 року: в Міненерго пояснили користь від підняття тарифів на світло
- 12:50Укргідрометцентр попередив про загрозу лавин у Карпатах
- 08:55Синоптики попередили про заморозки у 10 областях України
- 12:12 Стався епілептичний напад: На Закарпатті в дорогою до ТЦК помер військовозобов'язаний
- 13:33Розвиток ветеранського бізнесу дозволить регіонам зажити новим життям – Петрук
- 12:13На Закарпатті попередили спробу контрабанди цигарок ФОТО
- 22:44Підлітки намагалися переправити чотирьох ухилянтів через Тису на гумових човнах
- 22:12 Зима повертається: В Україну йдуть заморозки
- 21:50Обмеження електроенергії 18 квітня можливі у всіх областях, - Укренерго
- 20:21Троє наркоторговців із Закарпаття організували "бізнес" зі щомісячним доходом у 13,5 млн грн (ВІДЕО) Відео