На святі молодого вина "Закарпатське божоле" представлять близько 400 видів вина
Кожен відвідувач зможе придбати спеціальний сувенірний бокал, до якого додаватиметься картка народної дегустації
- Закарпатье
-
10 ноября 2016 17:45
Про нововведення та основні "фішки" цьогорічного фестивалю розповів Олександр Ковач, повідомляють Depo.Закарпаття в Ужгородській мерії.
"Мета фестивалю – представити авторське, якісне вино від закарпатських приватних виноробів. Сподіваюся, що цього року, завдяки тісній співпраці з міською владою, "Закарпатське божоле" постане в оновленому вигляді, з новими родзинками та основним пріоритетом – повага до споживачів, справжніх поціновувачів вина, у яких буде широкий вибір та можливості для оцінки вина. Це чи не єдиний фестиваль на Закарпатті і взагалі на теренах України, де тільки споживач визначатиме найкраще вино", - зазначив Ковач.
Як розповів Олександр Ковач, до виноробів, які беруть участь у фестивалі, поставили чіткі вимоги. Зокрема, заборонено привозити вина сортів Ізабелла, Делавар, Лідія, Ноа та інші, а також плодово-ягідні вина. І це має бути виключно молоде вино - цьогорічного врожаю, зібране у серпні-вересні.
Кожен відвідувач зможе придбати спеціальний сувенірний бокал, до якого додаватиметься картка народної дегустації. Цю картку можна вручити виноробу, вино якого найбільше сподобалося. Саме за кількістю отриманих від гостей карток визначать найкращого винороба.
Ціна сувенірного бокалу - 95 гривень, у вартість включена дегустація та 1 літр будь-якого із представлених на фестивалі вин. Або ж можна придбати вхідний квиток за 20 гривень, до нього також додається картка народної дегустації. Квиток також можна буде отоварити - приміром, якщо забажаєте придбати літр вина за 70 гривень, то отримаєте знижку у розмірі 20 гривень.
"Реалізовувати алкогольні напої поза межами "Совиного гнізда" суворо заборонено. Це ще одна цьогорічна вимога. Щодо кухні, то ми відбираємо тільки якісних виробників. Буде якісна, хороша кухня, без традиційних шашликів, але водночас із іншими, не менш смачними, альтернативними стравами із м’яса" - розповів Олександр Ковач.
Все новости Ужгорода и Закарпатья читайте на Depo.ua
Все новости на одном канале в Google News
- 15:55 Украина начала получать оружие с разрешением бить по россии, — МИД Латвии
- 12:57В Укргидрометцентре рассказали, какой будет погода в Украине в мае
- 14:54На примере 2023 года: в Минэнерго объяснили пользу от повышения тарифов на свет
- 12:50Укргидрометцентр предупредил об угрозе лавин в Карпатах
- 08:55Синоптики предупредили о заморозках в 10 областях Украины
- 09:46В Укргидрометцентре рассказали, какой будет погода в Украине в апреле
- 10:39"УЗ" запускает поезд Черновцы — Ужгород (ГРАФИК)
- 11:32Карпаты снова засыпало снегом, температура -5°
- 10:53В гидрометцентре рассказали, какой будет погода в Украине в марте
- 09:58В Карпатах объявили штормовое предупреждение
- 11:15"Желтый" уровень опасности: в 4 областях Украины — штормовое предупреждение
- 11:58В части регионов Украины объявили штормовое предупреждение
- 08:16Зеленский заявил, что хочет "обновить" руководство не только в армии
- 11:37В Укргидрометцентре рассказали, какой будет погода в Украине в феврале