UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Заморожені продукти: Яких поширених упереджень варто позбуватися

Чимало господинь вважають, що після замороження більшість продуктів втрачають свої корисні властивості

Заморожені продукти: Яких поширених упер…

Коли, як не влітку, варто добряче думати про запаси на довгу зиму, пише Depo.Закарпаття.

Саме зараз –  пік дозрівання овочів та фруктів – господині задумовуються над тим, в якому вигляді зберегти смаколики. Замороження –  один із найлегших способів. Щоправда, далеко не кожен наважується на цей крок, мовляв, від заморожених продуктів немає ніякого толку: вони позбавлені вітамінів, смаку і запаху. Міфи час розвіяти.

Більшість продуктів заморожувати не можна

Якраз навпаки. Заморожувати можна більшу частину продуктів. Винятки: яйця у шкаралупі, жирні соуси і вершки, м'які сири і деякі види консервів. Все інше, навіть готові страви, можна сміливо відправляти в морозильну камеру. Щоправда, зберігати заморожені продукти можна тільки визначений час, бо вони теж мають свої терміни придатності. До прикладу, ковбаса і бекон зберігаються в морозилці від 1 до 2 місяців, а от домашня птиця може лежати цілий рік. Також варто заморожувати різні овочі, фрукти і ягоди окремо, щоб вони зберігали індивідуальні відтінки смаку.

Заморожені продукти мають менше корисних речовин

Одна з найбільш поширених помилок. Процес заморожування не впливає на вміст поживних речовин і вітамінів, якщо заморожені продукти практично відразу після того, як були зроблені (коли йдеться про домашні напівфабрикати) або зібрані (коли це фрукти або овочі), оскільки деякі з них втрачають багато корисних якостей, поки лежать без діла при кімнатній температурі. Також заморозка гальмує процес окиснення, який негативно впливає на корисні властивості продуктів.

У заморожених продуктів псується смак

Якщо продукти були заморожені неправильно, то це дійсно може вплинути на їх смак і аромат. Також смакові якості можуть змінитися, якщо продукт був заморожений перед закінченням терміну придатності, тому чим свіжіші продукти, які ви заморожуєте, тим смачніші вони будуть після того, як ви вирішите дістати їх і з'їсти.

Розморожені продукти заморожувати знову не можна

Насправді можна, але не бажано залишати продукт при кімнатній температурі більше ніж на дві години. Також не варто повторно заморожувати м'ясні і рибні продукти. Їхня якість може змінитися через втрату вологи. Аби такої проблеми не виникало, перед тим, як залишити продукти в морозилці вперше, треба розділити їх на невеликі порції і прибрати в окремі пакети. Тоді можна буде розморозити стільки, скільки необхідно в конкретній ситуації.

Заморожені продукти і здорове харчування – речі несумісні

Якщо заморожені продукти можна віднести до здорового харчування, наприклад овочі, фрукти, зелень, якісні білкові продукти, то такими вони і залишаться після розморожування. Тому їх все ще можна буде вважати частиною здорового раціону.

За матеріалами Ukr.Media.

Нагадаємо, що деякі продукти дуже калорійні і містять багато жиру, однак експерти в області харчування рекомендують обов'язково їх вживати. ТОП-5 калорійних "бомб", які життєво необхідні людині.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"