Як зрозуміти, що ранкова кава неправильно зварена: Кілька важливих ознак
Справжній шанувальник кави обов'язково назве ознаки, які вказують на низьку якість напою
Основних ознак того, що подана ранкова кава неправильно зварена, є кілька, пише Depo.Закарпаття.
Ознаки неправильно приготовленого напою такі:
Капучино
- Подавати його треба в чашці об'ємом 180 мл, не більше, лише так збережемо баланс кави і молока.
- Сама ж рідина не повинна бути занадто гарячою.
- Межа між кавою і молоком, пінкою — не повинна бути помітною, а консистенція останньої — повинна нагадувати морозиво, яке розтануло.
Еспресо
- Його подають в чашечках об'ємом не більше 30 — 40 мл, але перед тим як пити його — треба випити склянку води.
- Якщо воду не подали — кава вже приготовлена невірно.
- За консистенцією сам напій — щільний, трохи тягучий, пінка-однорідна, не має бульбашок.
- Тільки добре зварений еспресо не хочеться запивати простою водою, щоб приховати гіркоту.
Лате
- Правильним об'ємом лате є 200 — 360 мл, а наприклад в Америці — цей обсяг трохи більший, а саме 400 — 600 мл.
- Пінка — не дуже густа, її висота повинна становити 3-6 см, однорідна.
- Якщо подають з цитрусовими сиропами — напій зварений невірно, так як від таких добавок молоко просто швидко скисає.
Американо
- Правильний відповідно до стандартів обсяг — 120-160 мл,
- Головна ознака неякісно звареного американо — кислий або палений післясмак. У якісного напою, звареного за всіма правилами смак — м'який і ненав'язливий, приємний.
- Якщо напій має гіркуватий аромат і смак — швидше за все машину погано помили і в ній залишився старий порошок.
- На пінці не повинно бути ніяких світлих плям, бо це вказує на надлишок кофеїну в напої.
За матеріалами Ukr.Media.
Нагадаємо, що дієтологи назвали найкорисніший сніданок.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття