Як закарпатські ченці італійський сир варять

Частина готового сиру йде до столу ченців та паломників, решта – на продаж

Як закарпатські ченці італійський сир ва…

Послушники Василь та Іван – ось уже четверий рік — варять сир, йдеться у сюжеті ТРК "Україна", пише Depo.Закарпаття.

Навчилися цього в італійців, які переїхали на Закарпаття. Використовують овече, коров’яче та коине молоко. Його беруть неподалік — на фермі при монастирі. 500 літрів молока переробляється кожен день. А от закваски – суто італійські. 

Зараз тут варять сир скаморцо – найпопулярніший серед покупців. Спочатку закваска настоюється в гарячому молоці, а вже потім з утвореної маси скручують сир. За консистенцією він схожий на грузинський - сулугуні.

Вже за кілька годин сир можна куштувати. Частина готового продукту йде до столу ченців та паломників, решта – на продаж. Збувають його тут же – на подвір’ї монастиря. За кілограм скаморцо, наприклад, просять 160 гривень.

Монахи кажуть, що секрет смаку в тому, що цей сир зроблений з молитвою і без додавання консервантів.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme