Як на Закарпатті у першій половині ХХ ст. швейцарський сир виготовляли

У 1940 році Національний центр угорських молочних кооперативів виграв тендер на організацію сирного виробництва на Закарпатті

Як на Закарпатті у першій половині ХХ ст…

Як пише Depo.Закарпаття з посиланням на спільноту Transcarpathian Heritage, у 1941 році на схилах гори Квасівський Менчул було побудовано дерев'яну сироварню з котлом на 1200 літрів та гвинтовим пресом. Вода до сироварні надходила по дерев'яному водогону із джерела неподалік.

Щоденно на сироварні у Квасах виготовлялось 90-100 кг сиру "Емменталь". Продукція була сертифікована найбільшим виробником сиру в Угорщині — компанією родини Штауфер (Stauffer), вихідців зі Швейцарії.

На фото: сировар Петер Неймет в селі Кваси Рахівського району із сиром "Емменталь" власного виробництва. 1941 рік

Як на Закарпатті у першій половині ХХ ст. швейцарський сир виготовляли - фото 1

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme