За останні два тижні в Ужгороді зафіксовано 12 отруєнь кавунами

З надією збагатити свій організм вітамінами, люди натомість нерідко отримують розлади шлунку

За останні два тижні в Ужгороді зафіксов…

Щоб обрати дійсно спілий кавун, лікарі радять запам'ятати декілька простих характеристик: полоски на кавуні мають бути чіткі та інтенсивні, хвостик у кавуна повинен бути не м'ясистим, а повністю відсохшим, пише Depo.Закарпаття

У жодному разі не можна купувати розрізані кавуни, адже половинки кавуна, які стоять під сонцем і вкриті плівкою, представляють найбільшу небезпеку. 

Особливих правил торгівля кавунами не вимагає, але при їх реалізації і кавунів у першу чергу, вони повинні знаходитися на товарних лотках, а не звалюватися прямо на землю. Взагалі кавуни перед вживанням потрібно мити, щоб бруд з їх поверхні, в якому завжди присутні мікроорганізми, з руками не потрапив до рота.

Головне правило безпеки кавунів при їх споживанні - добова доза на кілограм ваги людини не більше 5 мг нітратів. Вміст нітратів нормується для кавунів - 60 мг / кг. ваги продукту, Саме такими показниками і користуються контролюючі служби.

Більше про життя області читайте на Depo.Закарпаття

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme