У Берегові готували шість різновидів рибної юшки

У рамках святкування Днів європейської культури міста Берегова 26 вересня відбувся конкурс приготування ухи

У Берегові готували шість різновидів риб…

Бажаючі мали можливість скуштувати шість різновидів ухи. А саме: угорську, як готують у містах Сегед (гостра, як вогонь), з Бая (з локшиною), а також Тисянську (перчену в міру), пише Depo.Закарпаття з посиланням на Берегсазньюс.

У Берегові готували шість різновидів рибної юшки - фото 1

Цікаво, що частина публіки віддала перевагу українській рибній юшці. Також поза конкурсом смажили коропа з картоплею.

У Берегові готували шість різновидів рибної юшки - фото 2

Після оцінки страв, жюрі перше місце присудило команді "Спілки закарпатських угорських багатодітних сімей" (3 тис. гривень), друге -команді ТОВ "Водоканал Карпатвіз" (2 тис. гривень), третьє команді БФ по захисту історичних і культурних цінностей міста Берегова "900 років Берегсас" (1 тис. гривень).

У Берегові готували шість різновидів рибної юшки - фото 3

Страви конкурсантів оцінювало міжнародне жюрі у складі "дегустаторів" з України, Угорщини та Румунії.

Читайте також: У Берегові підвішені парасольки рятували європейську культуру

 

Більше про життя Закарпаття читайте на zak.depo.ua

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme