Псувати чи не псувати повітря: 12 фактів про "незручну" ситуацію

Процес травлення є досить складним

Псувати чи не псувати повітря: 12 фактів…

Утворення та наступне відходження кишкових газів характерно практично для всіх тварин, людина - не вийняток, пише Depo.Закарпаття.

1. Менше 1 відсотка складають компоненти, що створюють неприємний запах.

2. Температура газів у момент "обстрілу” складає 98,6 градусів за Фаренгейтом.

3. Швидкість викиду газоподібних продуктів життєдіяльності з кишечника складає більше трьох метрів в секунду.

4. Людина виробляє близько півлітра газоподібних продуктів життєдіяльності кишечника в день.

5. Жінки пукають стільки ж, скільки й чоловіки.

6. Газ, який створює смердючий запах, – сірководень. Чим більше ви їсте продуктів, що містять сірку (яйця, часник, цибуля, квасоля, капуста, сир), тим сильніше ви "зіпсуєте повітря".

7. Більшість людей пукають близько 14 разів на день.

8. Люди пукають навіть після смерті.

9. Газ, що виходить під час пукання, дійсно може спалахнути.

10. Пукають всі: черепахи, риби, змії та інші рептилії, а також собаки і кішки.

11. Деякі екологи вважають, що викид газоподібних продуктів життєдіяльності з кишечника завдає непоправної шкоди навколишньому середовищу. Зокрема, одна з причин глобального потепління – пукання корів, вважають деякі вчені. Як ставитися до подібних заяв – вирішувати вам, звичайно ж.

12. У середньому, один викид газоподібних продуктів життєдіяльності з кишечника містить:
59 відсотків азоту (нітро);
21 відсоток водню;
9 відсотків вуглекислого газу;
7 відсотків метану;
4 відсотки кисню.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme