Пісний борщ по-закарпатськи подорожчав на 50 відсотків

Рік тому набір основних овочів (картопля, капуста, морква, буряк, цибуля) коштували 18 гривень за кілограм, цього ж року за цей самий набір закарпатці платять більше 27 гривень
Depo.
21 квітня 2015 07:47
ФОТО: depo.ua
Пісний борщ по-закарпатськи подорожчав на 50 відсотків
Пісний борщ по-закарпатськи подорожчав на 50 відсотків

Це краще, ніж у Києві, але гірше, ніж на Кіровоградщині. Та, якщо за борщ на Закарпатті платять середню ціну відносно регіонів України, то хліб у нас найдорожчий, - констатують Закарпаттю depo.ua в обласному департаменті агропромислового комплексу.

Звісно, продавці на ринках пояснюють такий ріст цін зростанням курсу долара. Хоча, варто зазначити, що в цей період ціни таки стабілізувалися й нема різкого здорожчання, як було наприкінці лютого, коли були випадки, коли ціни зростали втричі.

Якщо говорити про свіжі огірки та помідори, то коштують вони більше, ніж у супермаркетах - до 60 гривень.  

Та не тільки ціна - слабке місце ринку. Якість - це те, за що можна заплатити найдорожчім - здоров'ям. Весь контроль за якістю продуктів покладений на санітарний відділ ринку.

Жоден контролюючий орган не може здійснювати перевірки ні ціноутворення, ні якості. Санепідемстанція, антимонопольний комітет, податкова служба, управління захисту прав споживачів - ці та інші служби до червня місяця не мають права перевіряти підприємців, тож і контролю над ними ніякого.

Та мораторій на перевірки - це тимчасовий захід. І в обласному департаменті агропромислового комплексу чекають-не дочекаються, коли за порушення підприємці нестимуть відповідальність.