Де "найстрашніше" місце в наших будинках: Думка експертів

На думку американського вченого, найбільш "моторошним місцем" в наших будинках є кухонна раковина

Де "найстрашніше" місце в наших будинках…

Про це повідомляє Depo.Закарпаття з посиланням на cikavosti.

Більшість господинь з майже маніакальною ретельністю чистять туалети в своїх будинках зі страху "підхопити" мікробів. Однак зовсім не "порцеляновий трон" є розсадником небезпечних мікроорганізмів у житлі. На думку американського вченого, найбільш "моторошним місцем" в наших будинках є… кухонна раковина

Професор-мікробіолог Чарльз Герб з Аризонського університету стверджує, що саме кухонна раковина є головним розсадником хвороботворних бактерій. "Саме тому ваша собака іноді п’є воду з унітаза — вона набагато розумніший за вас", — заявляє Герб, якого колеги нерідко називають "Містер Мікроб" за його пристрасть тестувати на наявність бактерій будь-які доступні поверхні. На кухні розморожують продукти, а на обробній дошці ми потім ріжемо м’ясо або курку, які можуть поширювати сальмонелу або кишкову паличку. І м’ясо, і курку господині завжди розморожують або миють в раковині просто в проточній воді. І це робить кухонну раковину "резервуаром для неприємних бактерій".

Тому професор рекомендує частіше чистити обробні дошки, раковини, ручки мікрохвильовки і полиці холодильника за допомогою дезінфікуючих засобів. Крім того, необхідно частіше міняти кухонні рушники і губки для миття посуду — на них теж накопичуються хвороботворні мікроорганізми.

Нагадаємо, що експерти кажуть, що кава може стати розкішшю через зміни клімату.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme