На Закарпатті стартував сезон жаболовлі

Щоб мати кілограм жаб'ячих делікатесів, потрібно впіймати близько сотні бурих жаб

На Закарпатті стартував сезон жаболовлі…

Традицію споживання жаб у закарпатське село Тур'ї Ремети завезли французи на початку 19-го століття. Сезон полювання на квакух триває не довго - два-три тижні, тож треба встигнути зробити запаси, пише Depo.Закарпаття.

Делікатесне м'ясо скуповують місцеві підприємці. За кілограм жаб'ячих лапок просять від 200 до 300 гривень. Постійним клієнтам професійні "мисливці за лапками" роблять знижки. Якщо пощастить, то за годину можна вполювати майже 100 квакух, що, власне і становить один кілограм. 

"Жаблярський" бізнес не до вподоби екологам. За їхніми прогнозами популяція ставкової жаби у найближчому майбутньому може зникнути.На Закарпатті стартував сезон жаболовлі - фото 1

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme