Фестиваль леквару: На Закарпатті анонсували одне з найсмачніших свят (ПРОГРАМА)
Фестиваль дає можливість побачити давні національні традиції, пов'язані з варінням сливового лекварю та приготуванням страв на його основі
Про це інформує Depo.Закарпаття.
25 серпня у с. Геча Берегівського району відбудеться традиційний фестиваль сливового леквару.
Фестиваль дає можливість побачити давні національні традиції, пов'язані з варінням сливового лекварю та приготуванням страв на його основі.
Леквар – традиційне закарпатське сливове повидло, що вариться за спеціальною технологією, на відкритому вогні у великому казані. Процес триває 7-8 годин, а подекуди й добу. Цукру у традиційний леквар не додають, і після довгого виварювання він виходить густим і ароматним: зі ста кілограмів слив звариться 50 літрів густого леквару.
Програма фестивалю:
7:00 - підготовка, встановлення котлів, миття слив
9:00 - підготовка до процесу варіння лекварю
9:00-19:00 - дегустація та купівля страв з лекварьом (цібере леквар, гомбовці з сливами, калачі, вареники, вертуни з лекварем, сливянка)
13:00 - Конкурс на найсмачнішу угорську страву. Номінації конкурсу: -бограч-гуляш, – рибна юшка по-угорськи, – гуляш з квасолею, – голубці.
14:00 - Урочисте відкриття фестивалю
17:00 - Оголошення переможців з виготовлення національних страв
18:00 - Оголошення переможців з конкурсу варіння лекварю
20:00 - Танці до світанку.
Читайте також: Що то за закарпатський леквар, в якому грузнути не обов'язково, а спробувати варто
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття