На закарпатській Берегівщині відбувся фестиваль лечо

Команди показали, як різноманітно готують цю популярну страву

У селі Боржава, що на Берегівщині вже четвертий раз організували фестиваль лечо, пише Depo.Закарпаття з посиланням на "Голос Карпат".

У ньому взяли участь вісім команд - сім із села та із сусідніх населених пунктів, а одна з Tiszaörs, побратима Боржави із Угорщини.

Команди показали, як різноманітно готують цю популярну страву у Карпатському басейні. Деякі додають окрім основних овочів - цибулі, солодкого перцю, помідорів - і капусту, гарбуз, квасолю, гриби. Присутніх поінформували про те, що лечо без колбаси і сала, яку готують з додаванням молока та яєць, у деяких селах Закарпаття називають затьораш.

Нагадаємо, на Закарпатті варять "лавандовий" сир.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття