На "Ужгородській палачінті" пригощатимуть спеціальним лекваром і делікатесами від Штефаньо

"Ужгородська палачінта" - традиційний фестиваль, який проходитиме вже увосьме

На "Ужгородській палачінті" пригощатимут…

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів "Ужгородської палачінти", пише Depo.Закарпаття.

"Ужгородська палачінта" відбудеться 11-12 лютого у Боздоському парку.

"Це традиційний фестиваль, веселе, насичене подіями, зимове свято. У 2010 році відзначалося як Масляна, а потім перетворився на "Ужгородську палачінту". Це не виключно кулінарний фестиваль, - каже співорганізатор Сергій Денисенко. 

На фестиваль готують спеціальний леквар для палачінт. Адже саме ця начинка є найпоширенішою. 

Спеціальний делікатес презентує на цьогорічному фестивалі і відомий кондитер Валентин Штефаньо.

"Це один з рецептів, який готується з тістом для млинців. Називається Каннеле Бордоле, випічка з тіста для млинців у спеціальних формочках. На фесті випікатимемо каннеле на ватрі", - заінтригував Штефаньо.

На фестивалі плануються спортивні змагання під назвою Зимовий кубок - Залізна палачінта».

Участь у фесті можуть брати не тільки професійні ресторатори, але й аматори. Єдина умова до всіх — у меню повинні бути палачінти. 

Окрема локація буде від Руху підтримки закарпатських військових, який активно бере участь у фестивалі кілька років поспіль. Волонтерська локація носитиме назву "Ведмежий острів", матиме цікаву програму та насичену кухню.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme