На Перечинщині пропонують поласувати лапками "заборонених" жаб

Правоохоронці розслідують факт браконьєрства на червонокнижних жаб

На Перечинщині пропонують поласувати лап…

Про це йдеться на сторінці ГО "Українська природоохоронна група" у Facebook, пише Depo.Закарпаття.

За інформацією природоохоронців, в одному один із ресторанних закладів Перечинщини відвідувачам замість представників групи зелених жаб, які для цього придатні, подають жовточеревих кумок, занесених до Червоної книги України. "Мало того, місцеві жителі в околицях села Тур'ї Ремети свідомо збирають цих тварин у лісах і здають у ресторани за гроші, вони знають, що це вид з ЧКУ. Тобто має місце масове порушення законодавства, а популяції жовточеревої кумки в цьому районі завдано величезної шкоди. подавали страви з червонокнижних карпатських жаб - жовточеревих кумок", - пишуть на сторінці. 

Читайте також: Жаби замість ікри і равлики на закуску: Які екзотичні страви пропонують закарпатці до свят

За твердженням екологів ці червонокнижні амфібії це й становлять потенційну небезпеку для здоров'я людини, якщо їх їсти. правоохоронці взялись розслідувати справу. "За нашою скаргою розпочате досудове розслідування щодо даного інциденту. Під час розгляду нашого звернення було встановлено, що у факті незаконного вилову, заготівлі та продажу жаб вбачаються ознаки кримінального правопорушення за 248 статтею ККУ", - йдеться в повідомленні.

Природоохоронці сподіваються, що відтепер кількість охочих збирати та готувати червонокнижні жаб’ячі лапки значно поменшає.

Нагадаємо, що скуштувати "жаб'ятину" у селі Тур'я-Ремета на Перечинщині можна в кожному "ганделику" і чи не в кожній хаті. 

 

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme