UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Гастрономічний фестиваль "Бринза Хустщини" відбудеться у травні

Традиційна бринза Хустщини – унікальний локальний продукт, з овечого молока, який виготовляють разом 10 вівчарів

Гастрономічний фестиваль "Бринза Хустщин…

Про це повідомляє "Турінформ Закарпаття", пише Depo.Закарпаття.

Фестиваль "Бринза Хустщини" відкриває новий сезон у роботі вівчарів та привертає увагу до традицій жителів Хустського району та Карпат загалом. Свято відбудеться 11-12 травня на Хустщині, точна локація наразі визначається. У програмі фестивалю: презентація вівчарства, майстер-клас виготовлення будзу, дегустація витриманої та молодої бринзи, фуд корт традиційної кухні з бринзою, цікаві конкурси та розваги, музична програма.

Очікується, що фестиваль сприятиме формуванню гастрономічної культури, позитивно вплине на популяризацію традицій вівчарства, а також надасть пряму підтримку вівчарям на території Хустського району, де відбуватиметься спілкування з туристами, які у свою чергу зможуть скуштувати та купити бринзу.

Традиційна бринза Хустщини – унікальний локальний продукт, з овечого молока, який виготовляють разом 10 вівчарів, що об’єднані в асоціацію на території Хустського району. Мета та ціль асоціації – збереження та підтримка традиції вівчарства, виробництво бринзи, збільшення доходів виробників.

Нагадаємо, що на Закарпатті стартує фестиваль "Історія:UA".

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme