Дослідження показало, які продукти можуть захистити від раку кишечника

Харчування - важливий чинники для захисту від різних недуг

Дослідження показало, які продукти можут…

Відповідно до недавнього дослідження, молочні продукти підвищують захист організму від розвитку раку кишечника. Також цьому сприяють інші прості недорогі продукти – фахівці вважають за потрібне додавати їх в раціон, щоб уберегти кишечник від хвороб. Пр оце інформує сайт Діалоги, пише Depo.Закарпаття.

Рак кишечника, також відомий як колоректальний рак, вражає травну систему організму, особливо такі органи, як товстий кишечник і пряму кишку. Наукові фахівці встановили, що споживання молочних продуктів може суттєво знизити ризик даного захворювання.

Отримані вченими дані опублікував журнал Gut. Дослідники вивчили відповідні опубліковані систематичні огляди і метааналізи клінічних випробувань, спостережень, які оцінюють вплив дієтичних і лікарських чинників на ризик раку кишечника. Таким чином вони виявили, що вживання молочних продуктів пов’язано зі зниженням ризику раку кишечника на 13-19 відсотків.

Крім цього, для захисту від раку кишечника експерти рекомендують додавати в раціон інші прості натуральні продукти.

Сир, йогурт. Вони багаті пробіотиками, які підтримують здоров’я корисних бактерій в кишечнику. Це забезпечує краще і більш ефективне травлення, що знижує ризик запалення, раку.

Шпинат. Встановлено: продукти, багаті магнієм, також можуть відігравати важливу роль у зниженні ризику раку кишечника. Шпинат, крім того, що він є багатим джерелом магнію, дає організму багато інших поживних речовин, включаючи клітковину, яка відіграє важливу роль в поліпшенні кишкової флори і травленні.

Фрукти. Слід віддавати перевагу фруктам з більш низьким глікемічним індексом і насиченим харчовими волокнами. Вони позитивно впливають на процеси регулювання рівня цукру в крові, що важливо для захисту від запалення, пускового механізму багатьох ракових хвороб.

Мигдаль. Містить багато магнію, клітковини, корисних жирних кислот, він допомагає підтримувати ідеальне травлення і зберігати здоров’я кишечника.

Бобові. Квасоля, горох, нут, сочевиця містять речовини лігнано і сапоніни, здатні зупиняти розмноження ракових клітин, уповільнювати ріст пухлин, перешкоджати виробленню в них протеази, яка руйнує сусідні здорові клітини.

Часник і цибуля. Склад часнику володіє компонентами, здатними гальмувати ріст пухлин. Цибуля, завдяки вмісту сірковмісних з’єднань, кверцетину і антоціанів, вважається одним з найактивніших борців з пухлинами кишечника.

Пряні рослинні продукти. Розмарин, чебрець, базилік, селера відрізняються наявністю потужних антиоксидантів, дуже ефективних у справі профілактики деяких типів раку, включаючи рак кишечника.

Морква, буряк. Їх пігменти (бетаїн, бета-каротин) володіють антиканцерогенними властивостями, захищаючи структуру ДНК від пошкоджень і клітини – від злоякісного переродження.

Нагадаємо, ефективно очистити повітря в будинку і поліпшити самопочуття оточуючих допоможуть деякі кімнатні рослини.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme