Для доброго ранку: Як зробити порцію кави більш корисною

Про користь і шкоду кави сперечаються давно. Проте саме з цього напою починають свій день мільйони людей

Кава є одним з найбільш неоднозначних продуктів. Одні вчені стверджують, що цей напій негативно діє на організм, тому його слід обмежити в раціоні, а інші – перераховують його лікувальні властивості, пише Depo.Закарпаття.

Кава здатна викликати залежність, погіршити травлення (особливо, якщо випити його натщесерце), а також вимивати кальцій з організму. Тому її не рекомендується випивати більше 2-3 маленьких чашок в день.  Якщо ж людина нехтує цим правилом, тоді краще шукати більш корисну альтернативу, наприклад, замінити каву цукром, який схожий за смаком, але не містить кофеїн.

Якщо ж цей варіант не підходить, тоді мінімізувати шкоду кави і знизити її калорійність можна відмовившись від цукру, вершків, молока і інших добавок. Згідно з даними дослідження, 75 осіб з 100 мають приховану непереносимість молочного білка, тому після його вживання вони скаржаться на проблеми з травленням, висипаннями на шкірі і т. д.

Нагадаємо, як зрозуміти, що ранкова кава неправильно зварена.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття