UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як зрозуміти, що ранкова кава неправильно зварена: Кілька важливих ознак

Справжній шанувальник кави обов'язково назве ознаки, які вказують на низьку якість напою

Як зрозуміти, що ранкова кава неправильн…

Основних ознак того, що подана ранкова кава неправильно зварена, є кілька, пише Depo.Закарпаття.

Ознаки неправильно приготовленого напою такі:

Капучино

  • Подавати його треба в чашці об'ємом 180 мл, не більше, лише так збережемо баланс кави і молока.
  • Сама ж рідина не повинна бути занадто гарячою.
  • Межа між кавою і молоком, пінкою — не повинна бути помітною, а консистенція останньої — повинна нагадувати морозиво, яке розтануло.

Еспресо

  • Його подають в чашечках об'ємом не більше 30 — 40 мл, але перед тим як пити його — треба випити склянку води.
  • Якщо воду не подали — кава вже приготовлена невірно.
  • За консистенцією сам напій — щільний, трохи тягучий, пінка-однорідна, не має бульбашок.
  • Тільки добре зварений еспресо не хочеться запивати простою водою, щоб приховати гіркоту.

Лате

  • Правильним об'ємом лате є 200 — 360 мл, а наприклад в Америці — цей обсяг трохи більший, а саме 400 — 600 мл.
  • Пінка — не дуже густа, її висота повинна становити 3-6 см, однорідна.
  • Якщо подають з цитрусовими сиропами — напій зварений невірно, так як від таких добавок молоко просто швидко скисає.

Американо

  • Правильний відповідно до стандартів обсяг — 120-160 мл,
  • Головна ознака неякісно звареного американо — кислий або палений післясмак. У якісного напою, звареного за всіма правилами смак — м'який і ненав'язливий, приємний.
  • Якщо напій має гіркуватий аромат і смак — швидше за все машину погано помили і в ній залишився старий порошок.
  • На пінці не повинно бути ніяких світлих плям, бо це вказує на надлишок кофеїну в напої. 

За матеріалами Ukr.Media.

Нагадаємо, що дієтологи назвали найкорисніший сніданок.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme