Білі закарпатські вина вразили досвідчених виноробів Франції

Закарпатський "сонячний напій" за кілька років може вийти на світовий ринок

Про це йдеться в сюжеті "Ужінформ", пише Depo.Закарпаття.

Французькі та українські винороби обміняються досвідом у межах програми "Бордо-Закарпаття".  Якість білих закарпатських вин вразила досвідчених виноробів Франції. Наш "сонячний напій" за кілька років може вийти на світовий ринок. У цьому впевнений професор економіки і маркетингу виноробства Бордо Стефан Баде. Та спочатку винороби повинні завоювати прихильність внутрішнього споживача.

"Звичайно, існує певне упередження до українських вин. Звичайно, а як український споживач зможе скуштувати українське вино, якщо його йому просто не пропонують? Потрібно починати саме з тих, хто продає це вино. Якщо буде продаватися українське вино, тоді споживач зможе його скуштувати, порівняти, він собі скаже: "а воно нічим не гірше, ніж і закордонні вина". І він буде пишатися цим", каже професор.

Агрономічні умови, якісний виноград, клімат, технології – потенціал, яким, на думку французьких виноробів, мають скористатися закарпатські.

Нагадаємо, як в Ужгороді проходив фестиваль молодого вина "Закарпатське божоле".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття