UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На громади, які хочуть приєднатися до Мукачева, чиниться тиск, — Мінрегіонбуд

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України застерігають від порушення чинного законодавства, нагадуючи, що відповідальність наступить неминуче

Про це пише Depo.Закарпаття з посиланням на "Децентралізацію".

Про тиск з боку певних чиновників районної виконавчої влади стало відомо Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ. Зокрема, у Закарпатській області чиниться тиск з боку районної виконавчої влади на громади, які ініціювали приєднання до Мукачева.

У Міністерстві застерігають від порушення чинного законодавства, нагадуючи, що відповідальність наступить неминуче. "Держава проводить реформу ні для чиновників, ні проти них. Реформа проводиться для того, аби забезпечити якісний рівень життя громадян на кожній території – сільській, селищній чи міській. Хто з чиновників проти цього – є багато напрямків інших, де вони можуть спробувати свої навики і знання. А завдання реформи спільно з громадами мають реалізовувати ті чиновники, які справді здатні служити людям. Ті, хто чинить перепони, свідомо чи несвідомо порушує закон і відповідальність за це має настати неминуче", - прокоментував перший заступник міністра В'ячеслав Негода.

Нагадаємо, нещодавно громада Павшина вирішила приєднатися до Мукачівської ОТГ. Мукачево запропонувало восьми навколишнім селам створити ОТГ.

У квітні Верховний Суд за позовом Геннадія Москаля відкрив провадження щодо конституційності закону про ОТГ

Читайте також: ОТГ по-закарпатськи: Чому Москаль вперто захищає нестворення об'єднаних громад

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme