Як на Закарпатті колочавська ріплянка пішла "на ура" (ФОТО, ВІДЕО)

У селі Колочава 21 червня відбувся третій всеукраїнський благодійний кулінарний фестиваль ріплянки

Як на Закарпатті колочавська ріплянка пі…

Назва страви пішла від слова "ріпа", що в цих місцях з давніх часів називають картоплю, яка за популярністю в Міжгірщині не поступається хлібу, пише Закарпаття.depo.ua

Ця традиційна закарпатська страва була відома місцевим жителям ще два з половиною століття тому. Її популярність не зменшується до сьогодні. Жителі села готують ріплянку не менше двох разів на тиждень.  До складу страви входить розварена на пюре картопля та кукурудзяне борошно. Варять ріплянку на повільному вогні у чавунній каструлі, часто помішуючи дерев'яною палкою (токаняником).

Колочавці їдять кукурудзяну страву руками, мачаючи її у різний гарнір - бринзу, фріґу на шкварках (розігрітий сир), яєчню, м'ясо, сметану, гриби... Страва надзвичайно корисна та ситна.

Гості фестивалю поласували кількома десятками різних ріплянок. Адже скільки господинь, стільки і рецептів. У кожної господині свій секрет. 

Всі бажаючі могли взяти участь у майстер-класах із ткацтва, ковальства, вівчарства тощо. На території музею відбувалися також театралізовані дійства, які ілюстрували багату історію Колочави.

На завершення фестивалю були визначені й нагороджені переможці. Всі виручені кошти підуть на підтримку бійців української армії.

На Закарпатті колочавська ріплянка пішла "на ура" (ФОТОФАКТ) - фото 1

На Закарпатті колочавська ріплянка пішла "на ура" (ФОТОФАКТ) - фото 2

На Закарпатті колочавська ріплянка пішла "на ура" (ФОТОФАКТ) - фото 3

На Закарпатті колочавська ріплянка пішла "на ура" (ФОТОФАКТ) - фото 4

На Закарпатті колочавська ріплянка пішла "на ура" (ФОТОФАКТ) - фото 5

На Закарпатті колочавська ріплянка пішла "на ура" (ФОТОФАКТ) - фото 6

Фото Василь Бедзір


Більше про життя Закарпаття читайте на Закарпаття.depo.ua

 

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme