Се-се ай: Якими закарпатськими комахами можна смакувати

Вирощування комах для вживання в їжу та використання як корму для худоби чи риби допоможе боротися з голодом у світі

Се-се ай: Якими закарпатськими комахами…

Про закарпатську "міні-худобу" розповів у "Фейсбук" відомий краєзнавець, автор закарпатського фудблогу "Се-се ай" Федір Шандор, пише Depo.Закарпаття.

"Серед комах Закарпаття з найбільшим потенціалом у FAO вважають хрущака борошняного, личинки якого називають борошняними черв‘яками, та звичайну домашню муху. Найсмачнішими закарпатськими комахами вважаються: жук-вусач, гусениця, оса, бджола, домашня муха, мурахи, коники, бабки, паук. Проексперементуйте і спробуйте!", - радить Федір.

​І дописує, що відомий журнал Forbes вибрав 12 найбільш популярних страв із комах:
1. Смажені бамбукові черв'яки
2. Шашлик з личинок жука-вусача
3. Сир з личинками сирної мухи
4. Сушені гусениці мопане з цибулею
5. Варені оси
6. Шовкопряд, обсмажений з імбиром
7. Смажені мурашки
8. Водні клопи у фритюрі
9. Коники з авокадо
10. Стрикози в кокосовому молоці
11. Клопи з курячим паштетом
12. Тарантули, запечені на вугіллі

"В раціон значної частини населення світу вже зараз входять комахи. Гусінь і сарана користуються популярністю в Африці, оси – делікатес в Японії, а в Таїланді дуже полюбляють цвіркунів. Але комахам знадобиться кардинально змінити імідж, щоб стати більш апетитними для перебірливих європейців і в тому числі закарпатців", - зазначає краєзнавець.

Користувачі мережі, правда, сумніваються, чи це, бува не передпершоквітневий жарт.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme