Запашний фестиваль: Як Ужгород гуляє на традиційному "Медовуха Фесті"

Ужгород вирішив не робити велику перерву після різдвяних святкувань, і вже на початку лютого у місті влаштували "Медовуха Фест"

Запашний фестиваль: Як Ужгород гуляє на…

Різновиди меду, усіляки товари бджільництва, і, звісно, медовуха – протягом трьох днів ужгородці та ті, хто вирішив у вихідні відвідати найзахідніший обласний центр, могли куштувати і насолоджуватися смаками на вже традиційному фестивалі "Медовуха Фест".

Цей фестиваль проводять уже всьоме. Цьогоріч він зібрав майже чотири десятки підприємців, зокрема 15 пасічників, як із Закарпаття, так і з інших областей: Івано-Франківської, Хмельницької, Черкаської тощо. Влаштували фестиваль поблизу історико-культурного центру "Совине гніздо".

Гості куштували і купували мед, продукти бджільництва, медові алкогольні напої, вина, сири, страви закарпастької кухні тощо. Головна родзинка фестивалю – медовуха – представлена в різних варіаціях: холодна та гаряча, вишнева, малинова й не лише.

Крім того, на святі виступили закарпатські вокалісти: Володимир Луцький, Владислав Товтин, соліст музичного гурту "Гудацька тайстра" Микола Бойко.

Фото: пресслужба Ужгородської міської ради

Хто не встиг у ці вихідні відвідати фестиваль, може не засмучуватися. Адже вже наступного тижня в Ужгороді стартує фестиваль "Ужгородська палачінта", на якому планують приготувати 30 тисяч млинців. Ба більше, цьогоріч в Ужгороді аж дві "Палачінти" – мерія вирішила провести свій фестиваль млинців. Тож гостям залишається обрати фестиваль до душі і відпочити.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"