UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Закарпаття має вже 14 сироварень

З овечого і козячого молоко переважно виробляється закарпатський сир

Закарпаття має вже 14 сироварень…

Про це пише Depo.Закарпаттяя з посиланням на "Мукачево.net".

Закарпаття має вже 14 сироварень, найбільше – на Хустщині. Це пояснюється не тільки традиціями сироваріння, які вже склалися на Закарпаття, а й наявністю сировини, каже експерт з туризму професор Федір Шандор.

– Не Рахівщині, а саме в Хустському районі є найбільші стада овець, бо саме з овечого і козячого молоко переважно виробляється закарпатський сир. Наші сировари молоко купажують, бо його бракує, як і в будь якій гірській місцевості. На Закарпатті корова дає до 5 літрів молока, а коза може і до 7 в день, – пояснив Федір Шандор, зауваживши, що сироваріння дуже активно розвивається в краї.

Наразі в нас є 14 сироварень. При чому вони створюються не тільки на Хустщині. На Мукачівщині також вже діє 3 сироварні.

Читайте також: Вівці, ватра, вурда: Як у Карпатах зберігають та примножують три "в".

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme