Закарпатський винороб створив шампанське "Ужгород"

Нова візитівка краю виготовлена класичним методом без штучного додавання вуглекислого газу

Перше закарпатське шампанське виготовлено з класичних сортів винограду "Шардоне" та "Совіньйон блан" урожаю 2013-го року, пише Depo.закарпаття з посиланням на "Мukachevo.net".

"Я застосував класичний метод виробництва, коли шампанізація відбувається в кожній окремій пляшці. Так як це роблять у регіоні Шампань у Франції. Воно витримано 3 роки", - розповів Олександр Ковач.

Починаючи з 2008-го року 5 років поспіль винороб експериментував, вчився, і за цей час назбиралось біля 3000 пляшок шампанського, які ніколи не вийдуть у продаж. І тільки у 2013-ому вдалось створити перші 500 пляшок справді хорошого шампанського брют, яке і отримало назву "Ужгород". Відтоді щороку закладається нова порція ігристого, наприклад, з урожаю 2014-го року вже вийде більше 1000 пляшок.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття