Закарпатці варять найдорожчий борщ в Україні

За даними Держстату, експерти Асоціації постачальників торговельних мереж визначили регіони України, де приготувати борщ коштує найдорожче

Закарпатці варять найдорожчий борщ в Укр…

Про це інформує у сомережі Олександр Дорошенко, пише Depo.Закарпаття.

За даними Держстату, експерти Асоціації постачальників торговельних мереж визначили регіони України, де приготувати борщ коштує найдорожче. Цими регіонами стали Закарпаття, Київ, Одещина, Київщина та Херсонщина. Середня ціна найулюбленішої страви у країні становить 89,5 грн.

Взято простий рецепт борщу: свинини – 600 г, картоплі і буряку – по 500 г, капусти – 300 г, моркви та цибулі – по 200 г, томатної пасти – 3 столові ложки, води питної – 3,5 - 4л, один лавровий лист, сіль, перець – за смаком, сметани – 250 г.

Перше місце у Закарпаття – 99 грн

Аналіз даних на кінець лютого 2018 року показав, що жителі Закарпатської області у порівнянні з іншими регіонами України готують найдорожчий борщ. Так, тут найдорожчі свинина та цибуля. Саме за рахунок м'яса борщ має таку високу ціну. 600 г свинини в цьому регіоні обійдеться у 73,9 грн, 500 г картоплі – 3,2 грн, 500 г буряку – 3,9 грн, 300 г капусти – 1,9 грн, 200 г моркви – 1,6 грн, 200 г цибулі – 1,4 грн, а 250 г сметани – 13,1 грн.

Друге місце у Києва – 95 грн

У столиці найдорожчі у країні овочі борщового набору, а саме - картопля, буряк, капуста та морква. 600 г свинини обходиться киянину у 68 грн, 500 г картоплі – 4,2 грн, 500 г буряку – 4,8 грн, 300 г капусти – 2 грн, 200 г моркви – 1,8 грн, 200 г цибулі – 1,3 грн, 250 г сметани – 12,9 грн.

Третє місце у Одеської області – 94,5 грн

600 г свинини тут можна купити за 69,2 грн, 500 г картоплі – за 4,1 грн, 500 г буряку – 4,3 грн, 300 г капусти – 1,8 грн, 200 г моркви – 1,6 грн, 200 г цибулі – 1,1 грн, 250 г сметани – 12,4 грн.

Четверте місце у Київщини – 92,7 грн

За 600 г свинини жителі області платять у середньому 67,9 грн, за 500 г картоплі – 3,5 грн, за 500 г буряку – 4,2 грн, за 300 г капусти – 1,9 грн, за 200 г моркви – 1,6 грн, за 200 г цибулі – 1,2 грн, за 250 г сметани – 12,4 грн.

П'яте місце у Херсонської області – 92,5 грн

600 г свинини обійдеться у 66,4 грн, 500 г картоплі – у 3,4 грн, 500 г буряку – у 4,2 грн, 300 г капусти – у 1,6 грн, 200 г моркви – у 1,5 грн, 200 г цибулі – у 1,1 грн, 250 г сметани – у 14,3 грн.

Нагадаємо, що Закарпаття відпочиватиме у квітні більше, ніж інші регіони України.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme