UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як заварити знаменитий чай Да Хун Пао

Да Хун Пао (Великий Червоний Халат) славиться яскравим смаком, який неможливо сплутати з іншими чаями, а також ефектом "чайного сп’яніння"

Як заварити знаменитий чай Да Хун Пао…

Да Хун Пао, чи Великий червоний халат, – найпопулярніший темний улун, пише Depo.Закарпаття з посиланням на newtea.

Входить до десятки знаменитих чаїв Китаю. Його обожнюють хіпстери, репери та інша прогресивна молодь. А все тому, що цей напівферментований улун нібито викликає легке чайне сп'яніння.

Як і будь-який інший китайський чай, улун Да Хун Пао заварюється протоками в ізіпоті. Можна, звичайно, спробувати заварити чифір у чашці, але це вже справа смаку.

Найпростіший спосіб правильно заварювати Да Хун Пао

Для приготування улуну в домашніх умовах вам знадобляться заварник Sama Doyo і чашка. Нічого надприродного.

Етапи приготування темного улуну

Закип'ятіть воду. Улуни потрібно заварювати водою, температура якої дорівнює 85°C. Однак темний Да Хун Пао можна заварювати і водою, підігрітою до 90–95°C.

Якщо ізіпот новий, обдайте його окропом.

Відкрийте кришку на чайнику і засипте у склянку для заварювання 1-2 чайні ложки Да Хун Пао.

Залийте улун гарячою водою і через 5 сек. натисніть кнопку на кришці ізіпота. Вилийте воду до раковини, адже вона стала брудною після промивання чаю від пилу.

А тепер ще раз залийте розпарене листя гарячою водою. Цього разу ви готуєте чай.

Через 20 секунд натисніть кнопку на кришці ізіпота. Готовий чай виллється до ємності. Вуаля – перша порція улуну готова.

Знову залийте заварку гарячою водою. Зачекайте 20–30 сек., поки настоїться друга порція чаю. З кожним наповненням води збільшуйте час заварювання на 10–15 сек.

Лайфхак

Щоб отримати воду потрібної температури, просто почекайте 5 хв, поки окріп трохи охолоне.

Чайне сп'яніння: правда чи ні?

Зрозуміло, "вставляти", як чарка горілки, улун не буде. Бадьорити, як Red Bull, – теж. Чайне сп'яніння кардинально відрізняється від алкогольного. Воно проявляється як невагомість у тілі, ясність розуму і спокій. Такий ефект досягається завдяки зниженню показників кислотності, холестерину і цукру в крові. Це звичайна хімічна реакція, нічого надприродного.

Однак отриманий ефект індивідуальний: усе залежить від міцності заварки, стану організму і настрою. У будь-якому випадку, пити Да Хун Пао цікаво, тому що кожна заварена чашка розкривається по-новому.

Експерименти

Справжні чаєлюби обожнюють експериментувати з Да Хун Пао: міксувати смаки, додавати молоко, заварювати по черзі нові сорти, гратися з тривалістю заварювання. Однак усе це індивідуально. Головне – не бійтеся пробувати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"