UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як правильно мити фрукти й овочі з супермаркету в період пандемії

Весь світ бореться з глобальною пандемією, і дотримання деяких правил щодо харчових продуктів також дуже важливо

Як правильно мити фрукти й овочі з супер…

Експерти стверджують, що коронавірус через харчові продукти не передається і немає ніяких доказів, що їжа або її упаковка можуть стати причиною передачі вірусу. Основний шлях поширення коронавірусної інфекції — від людини до людини. Однак зараз весь світ бореться з глобальною пандемією, і дотримання деяких правил щодо харчових продуктів також дуже важливо, пише Depo.Закарпаття.

4 правила безпеки

Мити, чистити, піддавати тепловій обробці або заморожувати.

1. До і після обробки свіжих продуктів завжди мийте руки протягом 20 секунд теплою водою з милом.

2. Попередньо протріть і продезінфікуйте робочі поверхні: стільницю, обробну дошку, ножі та ін., А щоб уникнути перехресного забруднення, готуйте м'ясо, рибу, птицю і яйця окремо.

3. Щоб знищити віруси й бактерії, піддавайте їжу термічній обробці й пам'ятайте, що належна температура зберігання холодних страв повинна бути не вище 5 ° С.

4. Щоб запобігти розмноженню шкідливих мікроорганізмів, охолодіть продукти протягом двох годин.

Перевіряйте продукти на предмет пошкоджень

Намагайтеся бути уважнішими, коли вибираєте фрукти й овочі в магазині, на них не повинно бути вм'ятин і пошкоджень. Якщо помітили їх тільки вдома, зріжте ножем, цього буде достатньо. Не вживайте в їжу гнилі, зіпсовані овочі й фрукти.

Капуста, салати: зніміть і видаліть крайнє листя. Пам'ятайте, що найбільше шкідливих речовин накопичується у верхньому листі й качані.

Цитрусові: перед тим, як очищати, можна ошпарювати окропом.

Виноград: можна розділити на дрібні грона і промити в друшляку.

Варіть, тушкуйте і заморожуйте

Деякі фахівці стверджують, що в період поширення інфекційних захворювань безпечніше їсти продукти, які піддавалися тепловій обробці, з яких можна зчищати шкірку або ті, які були попередньо заморожені й продаються в закритих упаковках.

Можна також використовувати консервовані овочі та фрукти, а з сухофруктів варити компоти або додавати їх в запіканки й каші.

Намагайтеся бути уважнішими, коли вибираєте фрукти й овочі в магазині, на них не повинно бути вм'ятин і пошкоджень. Якщо помітили їх тільки вдома, зріжте ножем, цього буде достатньо. Не вживайте в їжу гнилі, зіпсовані овочі й фрукти.

Капуста, салати: зніміть і видаліть крайнє листя. Пам'ятайте, що найбільше шкідливих речовин накопичується у верхньому листі й качані.

Промийте перед тим, як різати

До того, як зрізати шкіру або очищати плід, його все одно потрібно ретельно вимити в проточній воді. Це стосується фруктів і овочів, з яких ви видаляєте шкурку (картопля, ріпчаста цибуля, банани, лимони, апельсини й т. Д.), Адже мікроби можуть потрапити на ніж, м'якоть або робочу поверхню. Не рекомендується мити овочі й фрукти з будь-якими миючими засобами, вони можуть залишати шкідливий для організму наліт, а ось щітку для чистки твердих овочів використовувати можна і навіть потрібно.

Картоплю, моркву, буряк: замочіть в теплій воді на 10-15 хвилин, а після очистити щіткою від залишків землі. 

Сухофрукти: промийте в холодній воді, а після обдайте окропом.

Витирайте правильно

Ще один ключовий фактор, про який потрібно не забувати, це чисті рушники або одноразові паперові серветки. Щоб після миття фруктів і овочів уникнути повторного зараження, витирайте їх паперовими рушниками, а якщо їх немає, намагайтеся змінювати частіше кухонні або сушіть овочі, залишивши їх на тарілці.

Зберігайте чисті продукти в безпечному місці

Після того, як ви помили й очистили фрукти й овочі, зберігайте їх в холодильнику при температурі не вище 5 ° С в закритій упаковці.

За матеріалами "Укрмедіа".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"