Як на Закарпатті у 40-х роках ХХ ст. виготовляли елітний сир
Щоденно на сироварні у Квасах виготовляли 90-100 кг сиру "Емменталь"
У 1940 році Національний центр угорських молочних кооперативів (Országos Magyar Tejszövetkezeti Központ) виграв тендер на організацію сирного виробництва на Закарпатті, пише Depo.Закарпаття з посиланням на спільноту Transcarpathian Heritage.
У 1941 році на схилах гори Квасівський Менчул побудовано дерев'яну сироварню з котлом на 1 200 літрів та гвинтовим пресом. Вода до сироварні надходила по дерев'яному водогону із джерела неподалік,
Щоденно на сироварні у Квасах виготовлялось 90-100 кг сиру "Емменталь". Продукція була сертифікована найбільшим виробником сиру в Угорщині — компанією родини Штауфер (Stauffer), вихідців зі Швейцарії.
На світлині - сировар Петер Неймет в селі Кваси Рахівського району із сиром "Емменталь" власного виробництва. 1941 рік.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття