UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вчені розповіли, як кава позитивно впливає на здоров’я

Результати дослідження свідчать, що вживання декількох чашок кави в день збільшувало тривалість життя і знижувало ризики загострення хвороби при метастазуванні пухлини кишківника
 

Вчені розповіли, як кава позитивно вплив…

Кава покращувала стан і шанси на життя пацієнтів на пізніх стадіях раку кишківника. Чим більше людина пила каву, тим кращий був прогноз. Причому це стосувалося і тих, хто пив каву без кофеїну, пише Depo.Закарпаття з посиланням на "24 канал".

Це вже встановлений факт за підсумками майже 13-річного дослідження вчених з університету Бостона Інституту раку Дана-Фарбер. 

Результати дослідження свідчать, що вживання декількох чашок кави в день збільшувало тривалість життя і знижувало ризики загострення хвороби при метастазуванні пухлини кишківника. У дослідженні взяли участь 1171 людей, які вже проходили лікування. Вчені зосередились на даних про раціон харчування і частоту прийому їжі пацієнтів.

Що виявили вчені: серед тих, хто повідомляв про споживання 2-3 чашок кави в день, тривалість життя і прогноз були краще. Ще кращі показники були у тих, хто пив більше напою –  понад чотири чашки в день.При цьому переваги зберігалися як при споживанні кави з кофеїном, так і без.

"Деякі сполуки в каві мають антиоксидантні, протизапальні властивості, які можуть бути активні проти раку", – прокоментував співавтор дослідження Чен Юань.

Однак поки вчені не можуть назвати точні механізми цього ефекту і сподіваються, що подальші дослідження їх розкриють.

Тим часом вони підкреслюють, що попри результати спостережень, наразі мало даних, щоб компетентно рекомендувати пацієнтам високе споживання кави при лікуванні раку кишківника.

Нагадаємо, сільки чашок кави можна пити на день.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme