UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вчені припускають, що людська печінка може виробляти алкоголь

Здається, у любителів випити з’явилася оригінальна відмовка, яка має під собою наукове підґрунтя

Вчені припускають, що людська печінка мо…

Про це повідомляє Depo.Закарпаття з посиланням на "Цікавості".

Є ймовірність того, що ваша печінка сама здатна виробляти алкоголь в досить великих кількостях.  Подібне незвичайне відкриття нещодавно зробили китайські вчені, які зіткнулися з новим видом "п’янких" мікробів у стінах Столичного інституту педіатрії Китаю

Навряд чи половина з усіх тих, хто коли-небудь випробував дію алкогольних напоїв, може пояснити причину процесів, які починають відбуватися в тілі людини після вживання навіть невеликого об’єму рідини. Головна роль у запуску процесу сп’яніння надається етанолу, який є в складі будь-якого алкогольного напою. Потрапляючи в організм людини, етанол швидко всмоктується шлунком, звідки і потрапляє в кровоносну систему. Перебуваючи у кровоносному руслі, спирт перекриває хід крові, залишаючи після себе тимчасові мікротромби, які призводять до настання легкої гіпоксії. Гіпоксія являє собою недолік кисню, при якому у людини починає крутитися голова, втрачається контроль над тілом і свідомістю. Однак якщо легкий стан гіпоксії не несе великої шкоди для людини, то її важкі форми здатні призвести до згубних і іноді навіть незворотних наслідків для мозку.

Печінка людини, яка часто вживає алкоголь (ліворуч) і печінка здорової людини (праворуч)

Незважаючи на те, що процес сп’яніння відбувається найчастіше в результаті рішення людини спожити певну дозу алкоголю, іноді людина здатна сп’яніти і без свого бажання. Дивовижний випадок стався в одній з китайських клінік, куди поступив на лікування незвичайний пацієнт з так званим синдромом авто-пивоварні (що ж, з гумором у лікарів теж іноді буває все в порядку). Хворі, які страждають від цього захворювання, можуть сильно сп’яніти в результаті вживання будь-яких продуктів, що містять у своєму складі цукор. Так, концентрація алкоголю в крові молодої людини, що потрапила на лікування в Китайський Інститут Педіатрії, після вживання ним солодкої їжі могла досягати рекордних 400 міліграмів на один літр крові.

Вчені вважають, що викликати подібний стан могли особливі бактерії, пов’язані з грибковою інфекцією. Іншими словами, ті, хто страждає симптомом "авто-пивоварні" можуть і не здогадуватися про те, що в їх кишківнику живуть мікроскопічні істоти, здатні синтезувати великі дози етанолу. Крім того, подібний стан можуть викликати не тільки бактерії і грибки, але й досить специфічні захворювання.

Дослідження показали, що при наявності в організмі так званого неалкогольного стеатогепатиту, який в першу чергу вражає печінку, симптом несподіваного сп’яніння дуже схожий з алкогольним. Крім того, фахівці вважають, що захворювання останнім часом збільшує масштаби свого впливу. Причинами збільшення кількості зареєстрованих випадків захворюваності можуть бути повсюдний дефіцит білка в раціоні, схильність до цукрового діабету та ожиріння, а також вживання засобів, спрямованих на швидке схуднення.

Нагадаємо, що вчені знайшли спосіб варити пиво з дріжджів, яким понад 5000 років.

Читайте також: Вчені довели, що атеїстам довіряють менше, ніж віруючим
 

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme