Вчені придумали, як виробляти м’ясо з овочів і фруктів

Щоб продукція містила всі необхідні вітаміни, у тому числі й В12, планують використовувати технологію бродіння залишків фруктів і овочів, наприклад, від виробництва соків

 

Вчені придумали, як виробляти м’ясо з ов…
Фото: belchonock/Depositphotos

Університет  прикладних наук Хамм-Ліппштадт (Німеччина) розпочав проєкт виробництва м’ясних замінників із залишків матеріалів харчової промисловості та напоїв, таких як яблуко, цибуля та морква, пише Depo.Закарпаття з посиланням на "Аграрії разом".

Продукція має містити необхідні вітаміни і конкурувати з продуктами тваринного походження за смаком, харчовою цінністю, текстурою та "відчуттям у роті". Німецький федеральний екологічний фонд (DBU) виділив технічну та фінансову підтримку проекту на 425 тис. євро. Нині більшість вегетаріанських або веганських замінників виготовляються з сої, для вирощування якої вирубуються джунглі, містять недостатньо вітамінів. 

"Виробництво та споживання продуктів тваринного походження все частіше розглядається критично, особливо з точки зору стійкості, – розповів керівник проекту, професор доктор Томас Кірнер. – Більше того, надмірне споживання, особливо м’яса, становить небезпеку для здоров’я. Нове усвідомлення споживання продуктів тваринного походження тепер можна спостерігати в Німеччині. За нинішніми даними Федерального міністерства продовольства та сільського господарства, шість відсотків німців – вегетаріанці або вегани – і їх кількість зростає. Багато людей також скорочують споживання м’яса".

Щоб продукція містила всі необхідні вітаміни, у тому числі й В12, планують використовувати технологію бродіння залишків фруктів і овочів, наприклад, від виробництва соків. 

"Ультрафіолетове світло використовується для перетворення природної речовини, що міститься в грибах, у вітамін D2. Крім того, мікроорганізми природним чином збагачують продукт B12, тим самим. зробивши додавання штучних вітамінів непотрібним", – сказав Кірнер. 

У результаті веганська біомаса, збагачена білками та вітамінами, може бути надалі перероблена в м’ясні замінники. Цей метод вже успішно випробуваний в лабораторії.

Нагадаємо, у мережі показали, якою буде Земля, якщо всі її водойми висохнуть.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"