Вчені назвали несподівану користь кави

Фахівці ISIC (Інституту наукової інформації в галузі кави) вивчили вплив кави на низку захворювань

Вчені назвали несподівану користь кави…

Виявилося, що чашка кави в щоденному меню може знизити ризик розвитку хвороб серця і судин, повідомляє Depo.Закарпаття з посиланням на MedikForum.

Поліфеноли, якими щедро насичені плоди та зерна кави, а також вино, какао й низка інших харчових продуктів, дуже корисні для серця і судин. Експерти ISIC називають їхні корисні властивості, це антиоксидантна та протизапальна дія, крім того, саме кава здатна значною мірою знизити ризики захворювань серця.

Також вчені вважають, що у поліфенолів є властивість змінювати холестеринове поглинання і переробку в організмі жирів. При цьому кава здатна зменшувати запальні процеси, що робить її ефективним борцем з атеросклерозом. Експертна група вважає, що при помірному споживанні кави можна знизити смертності від захворювань судин і серця.

Читайте також: Чому фраза "Пішли на каву" може змінити долю закарпатця

Для досягнення корисного ефекту бажано випивати в день від трьох до п'яти чашок напою. При такому режимі споживання ризик серцево-судинних хвороб і смертності, яка провокується ними, стає нижчим на 15%. При цьому, стверджують вчені, звичайне вживання напою жодним чином не призведе до повторного появи судинних і кардіо-захворювань, зате здатне боротися навіть з хворобою Альцгеймера.

Наразі саме кава стала одним з найголовніших джерел цінних поліфенолів серед всіх інших інгредієнтів, що входять в меню людини. Ці речовини формують особливий смак і аромат напою.

Нагадаємо, як по-закарпатськи висловити емоції від ранкової кави.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme