Вчені назвали час, коли пити каву найкорисніше

Для кавування важливо обирати той час, коли в організмі відзначається найнижчий рівень гормону кортизол

Існує чітко визначений час, коли організму корисно випити чашку кави. Таку думку висловив нейробіолог з Університету штату Мериленд Стівен Міллер, передає Depo.Закарпаття з посиланням на Gazeta.ua.

Провівши аналіз біоритмів науковець зазначив. що для кавування важливо обирати той час, коли в організмі відзначається найнижчий рівень гормону кортизол, з яким і взаємодіє кофеїн.

Цей гормон відповідає за врегулювання роботи біологічного годинника й змушує людину прокидатися вранці. Але через годину після прокидання рівень коррозилу в організмі знижується.

Тож першу чашку кави варто пити між 09:30 та 11:30. А друге горня кави за день вчений рекомендує пити після обіду – між 15:30 та 16:30.

Читайте по темі: Чому закарпатський "кавіль" - май ліпший "кавіль"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття