UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Ужгороді фахівці з України і Словаччини обговорили безпечність харчових продуктів

Особливу увагу під час зустрічі фахівців було приділено питанню системі безпечності харчових продуктів, епізоотичній ситуації, питанням боротьби із небезпечними захворюваннями тварин, зокрема з африканською чумою свиней

В Ужгороді фахівці з України і Словаччин…

Про це йдеться на сайті Закарпатської ОДА, пише Depo.Закарпаття.

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа і керівник Державної ветеринарної інспекції Республіки Словаччина Йозеф Біреш під час робочої зустрічі в Ужгороді обговорили поточний стан розвитку двостороннього співробітництва в галузі безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.

Володимир Лапа ознайомив свого колегу зі структурою, функціями і повноваженнями Держпродспоживслужби, її територіальних органів та вітчизняною системою державного контролю в сфері безпечності в ветеринарної медицини. Окрему увагу було приділено питанню системі безпечності харчових продуктів, епізоотичній ситуації, питанням боротьби із небезпечними захворюваннями тварин, зокрема з африканською чумою свиней.

За словами Голови Держпродспоживслужби, Україна зацікавлена у вивчені словацького досвіду, починаючи від забезпечення епізоотичного благополуччя, забезпечення умов для реалізації продукції невеликими фермерами на локальних ринках і закінчуючи практичними питаннями наближення вітчизняного законодавства до вимог ЄС.

Під час зустрічі сторони проаналізували погоджені між обома країнами міжнародні ветеринарні сертифікати, що забезпечує підґрунтя для здійснення операторами ринку України та Словаччини експортно-імпортні операції продукцією тваринного походження та тваринами.

Нагадаємо, українські та словацькі залізничники досягли домовленості щодо запуску нового залізничного маршруту з червня цього року.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme