UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Колочаві знову пригощатимуть фестивальною ріплянкою

Ріплянка – традиційна страва жителів Колочави, яку готують кілька разів на тиждень у кожній хаті села

У Колочаві знову пригощатимуть фестиваль…

Фестиваль ріплянки вчергове відбудеться у Колочаві 16-17 червня, пише Depo.Закарпаттяз посиланням на "Турінформ Закарпаття".

Традиційно, на фестивалі буде можливість продегустувати головну страву дня – ріплянку по-колочавськи: з грибами, сметаною, шкварками, бринзою, вурдою. Обов'язковою є наявність основної страви фестивалю – ріплянки, з можливістю її реалізації туристам та гостям свята.

Заходи фесту проходитимуть на території музейного комплексу Колочава Старе село.

Ріплянка – традиційна страва жителів Колочави, яку готують кілька разів на тиждень у кожній хаті села: розварена на пюре картопля ("ріпа"- діалект.) та кукурудзяна мука. Варять ріплянку на повільному вогні у чавунній каструлі, часто помішуючи дерев'яною палкою (токаняником).

Нагадаємо, п ерший в Україні фестиваль ріплянки, відбувся у 2013 році на просторах Тереблянської долини у селищі Колочава.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme