Сиропусний тиждень: Якими можуть бути палачінти (РЕЦЕПТИ)
Масниця в 2019 році починається в понеділок, четвертого березня, і триватиме до неділі, 10 березня
- Закарпаття
-
4 березня 2019 10:20
На Масляну прийнято веселитися і гарненько наїдатися перед Великим постом, який передбачає серйозні обмеження в їжі. Найпопулярнішою стравою є млинці. Як і з чим приготувати палачінти, ділиться Depo.Закарпаття.
Млинці на молоці
Складові:
Куряче яйце - 2 шт .;
Молоко - 1 стакан;
Вода кип'ячена - 1 стакан;
Борошно - 1,5 склянки;
Олія - 3 ст. л .;
Сіль - щіпка;
Цукор - 1 ст. л.
Спосіб приготування:
1. Яйця збити, додати сіль, цукор, суміш збовтати.
2. Додати борошно, потім поступово влити воду, слідом молоко, розмішати, щоб не було грудочок. За консистенцією отримана суміш повинна нагадувати ряжанку.
3. В останню чергу доливаємо олію.
4. На розігріту сковороду рівномірно, круговими рухами наливаємо тісто.
Млинці на воді
Вони нітрохи не поступаються за смаковими якостями своїм "молочним" братам. А виходять еластичні і хрусткі. Вони ідеально підходять для фарширування. Начинку можна використовувати різну: і солодку (сир, варення, ягоди) і м'ясну або рибну.
Вода – 500 мл.
Борошно пшеничне в/с – 1,5-2 склянки
Яйця курячі – 1-2 шт.
Цукровий пісок – 1-2 ст. ложки.
Сіль – за смаком (приблизно половина чайної ложки).
Рафінована рослинна олія - 2 ст. ложки + для змащування сковороди.
Сирно-горіхові млинці
Перемішати 250 грамів сиру і 2 столові ложки молока. Лимон вимити, натерти цедру і додати до сиру. Віджати сік з лимона і перемішати з масою. Посипати цукровою пудрою. Розморозити 200 грамів мороженої малини (або інший ягоди). Білки двох яєць збити. Замісити тісто з 50 г крохмалю, 100 г борошна, 100 г мелених горіхів, жовтків, солі і 200 мл молока. Обережно знизу вгору перемішати зі збитими білками. Спекти з тіста на маслі маленькі млинці. Половину млинців намазати сиром, зверху викласти малину і накрити рештою млинцями.
Млинці з сьомгою
Нехай навіть це блюдо не з найдешевших, але його ніжність, соковитість та відмінне поєднання продуктів справді варті того, щоб радувати нас хоч іноді. Млинці з сьомгою відмінно і красиво виглядають на будь-якому столі.
Молоко — 0,5 літрів
Яйце куряче — 5 штук
Борошно пшеничне — 10 столових ложок
Сіль поварена — 1 чайна ложка
Цукровий пісок — 2 столові ложки
Олія рослинна — 2 столові ложки
Начинка:
Сьомга (бажано малосолоний) — 200 грам
Сирок плавлений — 300 грам
Вершкове масло — 50 грам
Майонез — 3 столові ложки
Кріп — 1 пучок
Базилік
Добре перемішайте віночком або міксером, молоко з яйцями, так, щоб не залишилося грудочок, Додайте сіль і цукор. Потім поступово додайте борошно і перемішуйте. Потім за допомогою ополоника виливайте тісто на сковороду і обсмажте з обох сторін. Набирайте тісто в ополоник приблизно до половини, щоб млинці вийшли тоненькими.
Гречані млинці
Борошно гречана – 250 г
Борошно пшеничне – 250 г
Яйця – 3 шт.
Молоко – 1 літр
Олія рослинна – 3 – 4 столових ложки
Дріжджі (свіжі) – 25 г
Цукор – 2 столові ложки
Сіль поварена – 2 чайні ложки
Вода – 1 склянку
Млинці з картоплі з бринзою
Молоко нагріти в каструлі, але не доводити до кипіння. Потім перелити його в миску, покласти шматочок дріжджів і насипати цукор і гречану муку. Отриману масу потрібно розмішати, а потім збити віночком до утворення пюре-подібної маси без грудочок. Миску потрібно накрити товстим рушником, тісто повинно "підійти" протягом години в теплому місці. Яйця гарненько помити, розбити в сепаратор для яєць таким чином, щоб жовток відокремився від білка. Пшеничне борошно просіяти з допомогою дрібного сита. У тісто потрібно налити рослинну олію (1 столову ложку) і воду, додати жовтки і борошно, і посолити.
Млинці з картоплі з бринзою Чотири картоплини очистити, натерти на дрібній тертці і трохи посолити. Через кілька хвилин віджати, змішати з двома яйцями, натертою невеликою цибулиною і з такою кількістю борошна, щоб тісто мало консистенцію густої сметани. З отриманого тіста смажити млинці з обох сторін на сковороді на рослинному маслі. Бринзу потрібно змішати з підрум'яненою на олії цибулею. В начинку можна додати солодкий перець. На готові млинчики покласти тонкий шар подрібненої бринзи, після чого їх згорнути і подавати до столу теплими.
Мереживні млинці
Молоко (будь-якої жирності) - 200 мл
Курячі яйця - 2 шт.
Борошно пшеничне вищого сорту - 40-50 гр.
Рослинне масло - 2-3 ст. ложки
Сіль - за смаком
Цукор - за смаком
У тепле молоко додаємо яйця, сіль, цукор і збиваємо вінчиком або виделкою. Просіваємо через сито борошно і починаємо акуратно всипати її до суміші. Стежимо за консистенцією – якщо тісто рідкувате, всипаємо ще борошна, якщо борошна виявилося занадто багато і тісто загусло – розбавляємо його водою. Тісто ретельно вимішуємо до освіти однорідної консистенциі без грудочок. Останнім у тісто додаємо рослинне масло і знову все перемішуємо.
Беремо кришку від пластикової пляшки і робимо в ній дірочку діаметром 2-3 мм (можна зробити цвяхом). Заливаємо тісто в чисту суху пляшку, закручуємо кришку – тепер все готово до випікання. На середньому вогні розігріваємо сковороду, змащуємо її рослинним маслом – стежте за тим, щоб масло покрило всю поверхню сковорідки, якщо тісто прилипне, візерунок може бути зіпсований.
Ірландські млинці
Замісити тісто для млинців: розвести склянку борошна зі склянкою молока і додати 3 яйця, 2 столові ложки топленого масла, цукрову пудру, щіпку кориці, мускатний горіх, трохи рому, сіль. Тісто по густоті повинно бути схоже на сметану. У сковороді розігріти жир і спекти тонкі млинчики. Посипати їх цукром, скласти гіркою і прикрасити часточками лимона. Подати гарячими.
Сирні млинці із зеленню
творог - 350г
яйця - 4 шт.
вершкове масло - 50г
борошно - 250-260г
сіль - 1 щіпка
цукор - 1-2 ч. л.
рослинна олія - 40 мл
молоко - 500 мл
кріп свіжий - 1 пучок.
Сир збити міксером разом з молоком до утворення однорідної маси. В рідку суміш ввести по одному яйця. У процесі додавання яєць масу потрібно продовжувати збивати, щоб консистенція вийшла рівною, без грудочок.
Вершкове мало підготувати заздалегідь. Масло має бути кімнатної температури. Перекласти масло в загальну миску, відразу ж всипати сіль і борошно. Добре все збити до однорідного стану. Влити рослинну олію. Зелень подрібнити ножем, додати в тісто. Перемішати все лопаткою.
Варто відзначити, що якщо ви хочете отримати трохи солодкуваті млинці, без кислинки, то зелень краще не додавати, а всипати в миску під час збивання сирного тіста цукор.
Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 09:46В Укргідрометцентрі розповіли, якою буде погода в Україні у квітні
- 10:39"УЗ" запускає поїзд Чернівці — Ужгород (ГРАФІК)
- 11:29 Після важкої хвороби помер український політик Геннадій Москаль
- 12:26На дитячих рятувальних жилетах троє ухилянтів з Дніпровщини хотіли переплисти Тису на Закарпатті (ВІДЕО) Відео
- 23:51На Закарпатті поліція припинила діяльність Telegram-каналу, через який погрожували влаштувати теракти у школах
- 22:09На Закарпатті працівник сільради "торгував" землею
- 13:31 Міноборони України повідомило про новий алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ
- 16:56В Україні циркулює майже три десятки варіантів COVID, - МОЗ
- 15:16Молодик на Закарпатті зорганізував канал переправи військовозобов’язаних через кордон
- 14:16На Закарпатті ділки двома безпілотниками намагалися переправляли за кордон цигарки (ВІДЕО) Відео
- 06:45Некультурна статистика: Майже дві тисячі об’єктів культурної інфраструктури пошкодили рашисти в Україні
- 23:40Як працює система екстреної допомоги населенню за єдиним номером 112
- 11:32Карпати знову засипало снігом, температура -5°
- 17:42З Тиси дістали тіло молодого прикарпатця
- 13:13Прикордонники на Закарпатті за допомогою дрона виявили незаконний видобуток піску та гравію
- 10:53В гідрометцентрі розповіли, якою буде погода в Україні в березні
- 12:30 На форумі "Україна. Рік 2024" назвали ціну "хорошого руського"
- 09:58У Карпатах оголосили штормове попередження
- 22:31На Закарпатті прикордонникам попався переправник, що був у розшуку