UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Сиропусний тиждень: Якими можуть бути палачінти (РЕЦЕПТИ)

Масниця в 2019 році починається в понеділок, четвертого березня, і триватиме до неділі, 10 березня

Сиропусний тиждень: Якими можуть бути па…

На Масляну прийнято веселитися і гарненько наїдатися перед Великим постом, який передбачає серйозні обмеження в їжі. Найпопулярнішою стравою є млинці. Як і з чим приготувати палачінти, ділиться Depo.Закарпаття.

Млинці на молоці

Складові:

Куряче яйце - 2 шт .;

Молоко - 1 стакан;

Вода кип'ячена - 1 стакан;

Борошно - 1,5 склянки;

Олія - 3 ст. л .;

Сіль - щіпка;

Цукор - 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Яйця збити, додати сіль, цукор, суміш збовтати.

2. Додати борошно, потім поступово влити воду, слідом молоко, розмішати, щоб не було грудочок. За консистенцією отримана суміш повинна нагадувати ряжанку.

3. В останню чергу доливаємо олію.

4. На розігріту сковороду рівномірно, круговими рухами наливаємо тісто.

Млинці на воді

Вони нітрохи не поступаються за смаковими якостями своїм "молочним" братам. А виходять еластичні і хрусткі. Вони ідеально підходять для фарширування. Начинку можна використовувати різну: і солодку (сир, варення, ягоди) і м'ясну або рибну.

Вода – 500 мл.

Борошно пшеничне в/с – 1,5-2 склянки

Яйця курячі – 1-2 шт.

Цукровий пісок – 1-2 ст. ложки.

Сіль – за смаком (приблизно половина чайної ложки).

Рафінована рослинна олія -  2 ст. ложки + для змащування сковороди.

Сирно-горіхові млинці

Перемішати 250 грамів сиру і 2 столові ложки молока. Лимон вимити, натерти цедру і додати до сиру. Віджати сік з лимона і перемішати з масою. Посипати цукровою пудрою. Розморозити 200 грамів мороженої малини (або інший ягоди). Білки двох яєць збити. Замісити тісто з 50 г крохмалю, 100 г борошна, 100 г мелених горіхів, жовтків, солі і 200 мл молока. Обережно знизу вгору перемішати зі збитими білками. Спекти з тіста на маслі маленькі млинці. Половину млинців намазати сиром, зверху викласти малину і накрити рештою млинцями.

Млинці з сьомгою

Нехай навіть це блюдо не з найдешевших, але його ніжність, соковитість та відмінне поєднання продуктів справді варті того, щоб радувати нас хоч іноді. Млинці з сьомгою відмінно і красиво виглядають на будь-якому столі. 

Молоко — 0,5 літрів

Яйце куряче — 5 штук

Борошно пшеничне — 10 столових ложок

Сіль поварена — 1 чайна ложка

Цукровий пісок — 2 столові ложки

Олія рослинна — 2 столові ложки

Начинка:

Сьомга (бажано малосолоний) — 200 грам

Сирок плавлений — 300 грам

Вершкове масло — 50 грам

Майонез — 3 столові ложки

Кріп — 1 пучок

Базилік 

Добре перемішайте віночком або міксером, молоко з яйцями, так, щоб не залишилося грудочок, Додайте сіль і цукор. Потім поступово додайте борошно і перемішуйте. Потім за допомогою ополоника виливайте тісто  на сковороду і обсмажте з обох сторін. Набирайте тісто в ополоник приблизно до половини, щоб млинці вийшли тоненькими. 

Гречані млинці

Борошно гречана – 250 г

Борошно пшеничне – 250 г

Яйця – 3 шт.

Молоко – 1 літр

Олія рослинна – 3 – 4 столових ложки

Дріжджі (свіжі) – 25 г

Цукор – 2 столові ложки

Сіль поварена – 2 чайні ложки

Вода – 1 склянку

Млинці з картоплі з бринзою

Молоко нагріти в каструлі, але не доводити до кипіння. Потім перелити його в миску, покласти шматочок дріжджів і насипати цукор і гречану муку. Отриману масу потрібно розмішати, а потім збити віночком до утворення пюре-подібної маси без грудочок. Миску потрібно накрити товстим рушником, тісто повинно "підійти" протягом години в теплому місці. Яйця гарненько помити, розбити в сепаратор для яєць таким чином, щоб жовток відокремився від білка. Пшеничне борошно просіяти з допомогою дрібного сита. У тісто потрібно налити рослинну олію (1 столову ложку) і воду, додати жовтки і борошно, і посолити. 

Млинці з картоплі з бринзою Чотири картоплини очистити, натерти на дрібній тертці і трохи посолити. Через кілька хвилин віджати, змішати з двома яйцями, натертою невеликою цибулиною і з такою кількістю борошна, щоб тісто мало консистенцію густої сметани. З отриманого тіста смажити млинці з обох сторін на сковороді на рослинному маслі. Бринзу потрібно змішати з підрум'яненою на олії цибулею. В начинку можна додати солодкий перець. На готові млинчики покласти тонкий шар подрібненої бринзи, після чого їх згорнути і подавати до столу теплими.

Мереживні млинці

Молоко (будь-якої жирності) - 200 мл

Курячі яйця - 2 шт.

Борошно пшеничне вищого сорту - 40-50 гр.

Рослинне масло - 2-3 ст. ложки

Сіль - за смаком

Цукор - за смаком

У тепле молоко додаємо яйця, сіль, цукор і збиваємо вінчиком або виделкою. Просіваємо через сито борошно і починаємо акуратно всипати її до суміші. Стежимо за консистенцією – якщо тісто рідкувате, всипаємо ще борошна, якщо борошна виявилося занадто багато і тісто загусло – розбавляємо його водою. Тісто ретельно вимішуємо до освіти однорідної консистенциі без грудочок. Останнім у тісто додаємо рослинне масло і знову все перемішуємо. 

Беремо кришку від пластикової пляшки і робимо в ній дірочку діаметром 2-3 мм (можна зробити цвяхом). Заливаємо тісто в чисту суху пляшку, закручуємо кришку – тепер все готово до випікання. На середньому вогні розігріваємо сковороду, змащуємо її рослинним маслом – стежте за тим, щоб масло покрило всю поверхню сковорідки, якщо тісто прилипне, візерунок може бути зіпсований.

Ірландські млинці

Замісити тісто для млинців: розвести склянку борошна зі склянкою молока і додати 3 яйця, 2 столові ложки топленого масла, цукрову пудру, щіпку кориці, мускатний горіх, трохи рому, сіль. Тісто по густоті повинно бути схоже на сметану. У сковороді розігріти жир і спекти тонкі млинчики. Посипати їх цукром, скласти гіркою і прикрасити часточками лимона. Подати гарячими.

Сирні млинці із зеленню

творог - 350г

яйця - 4 шт.

вершкове масло - 50г

борошно - 250-260г

сіль - 1 щіпка

цукор - 1-2 ч. л.

рослинна олія - 40 мл

молоко - 500 мл

кріп свіжий - 1 пучок.

Сир збити міксером разом з молоком до утворення однорідної маси. В рідку суміш ввести по одному яйця. У процесі додавання яєць масу потрібно продовжувати збивати, щоб консистенція вийшла рівною, без грудочок.

Вершкове мало підготувати заздалегідь. Масло має бути кімнатної температури. Перекласти масло в загальну миску, відразу ж всипати сіль і борошно. Добре все збити до однорідного стану. Влити рослинну олію. Зелень подрібнити ножем, додати в тісто. Перемішати все лопаткою.

Варто відзначити, що якщо ви хочете отримати трохи солодкуваті млинці, без кислинки, то зелень краще не додавати, а всипати в миску під час збивання сирного тіста цукор.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook