UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Покупки з користю: На які продукти в супермаркеті не варто звертати уваги

Багато популярних продуктів не варті того, аби потрапляти в кошики покупців

Покупки з користю: На які продукти в суп…

В кожному супермаркеті є продукти, які дуже популярні серед покупців, але які не потрібно купувати навіть за зниженими цінами, пише Depo.Закарпаття.

Апельсиновий сік

Соки низької і середньої цінової категорії більшість виробників роблять шляхом відновлення концентрованого апельсинового соку, тому що це набагато дешевше. Після збору апельсинів їх обробляють і відправляють під прес. Отриманий з апельсинів сік концентрують, де в результаті кипіння з соку випаровується вода. На заводи з виробництва соків надходять бочки концентрату, які можуть зберігатися там до декількох місяців, залежно від обсягів і технології виробництва. Потім в них знову додають очищену воду, ароматичні добавки і велику кількість цукру, і сік знову проходить пастеризацію при високій температурі. Після цього його розливають в упаковку. Говорити про користь вітамінів в такому напої, напевно, зайве, хоча наявність аскорбінової кислоти в складі соку не менше 0,2 г/л строго дотримана.

Салати в упаковці

Вартість такого пакету може бути вище всіх видів салату і зелені, куплених окремо. Але це не найстрашніше. Під час лабораторних досліджень з'ясувалося, що такі салатні набори небезпечні. Незважаючи на багатоетапну обробку, яка, крім миття і шокового охолодження, включає в себе також і етап дезінфекції в різних хімічних розчинах, на листках зелені можна виявити величезну кількість бактерій, включаючи сальмонелу, а закрита поліетиленова упаковка є ідеальним середовищем для їх подальшого розмноження навіть за умови зберігання в холодильнику.

Овочі у вакуумній упаковці

Якщо порівняти ціну такого товару з ціною на свіжі овочі, враховуючи їхню вагу і кількість, то вийде, що вона може бути вище в 2, 3, а іноді і в 4 рази. У цьому випадку ви платите не за якість продукту, а за час, проведений на кухні.

Кава 3 в 1

Кави як такої, навіть розчинної, в пакетику немає, як, втім, і вершків. Зате є багато добавок. Наприклад, транс-жири (кокосова або пальмова олія), регулятори кислотності, стабілізатори, емульгатори, барвники та ароматизатори.

Мелені спеції

Виявляється, в меленому перці деяких торгових марок майже немає перцю. У пакети з запашним перцем виробники можуть додати лушпиння гречки, в куркуму і зіру — шкідливі консерванти, в корицю — касію, а замість шафрану насипати пелюстки чорнобривців. Крім того, мелені приправи набагато швидше видихаються і втрачають аромат, так що набагато краще купувати перець горошком, а корицю в паличках і подрібнювати їх в ступці безпосередньо перед додаванням в страви.

Тертий сир

По-перше, це швидше за все старий сир, по‑друге, нерідко трапляється так, що частина сиру не відповідає тій марці, яка вказана на упаковці. Але ще гірше те, що в деякі різновиди сирів, наприклад в пармезан, додають целюлозу, щоб уникнути утворення грудочок. Якщо точніше, в якості добавки використовується целюлозна пудра: вона безбарвна, не має запаху і смаку, зате добре вбирає вологу. 

Майже всі зі смаком чорниці

Знайти справжні ягоди в більшій частині продукції складно. Майже все, що виробляється зі смаком і шматочками так званої "чорниці", а саме мафіни, кекси, батончики, пластівці, мюслі, йогурти і навіть шоколад зроблено з використанням барвників, відновленого чорничного соку і ароматизаторів, а не зі свіжих або сушених ягід, як можна було припускати.

За матеріалами Ukr.Media.

Нагадаємо, які продукти допоможуть побороти нікотинову залежність

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme