Про здоров’я: Які продукти варто їсти з обережністю, поки на вулиці спекотно

Яйця, м'ясо, риба і молюски – продукти, які викликають влітку найбільшу кількість отруєнь

Про здоров’я: Які продукти варто їсти з…

Більше 50% випадків отруєння їжею є наслідком неправильних методів консервації і зберігання. Підвищення температури в літній період створює ідеальні умови для розмноження бактерій, вірусів і мікробів, що містяться в їжі. Найпоширеніші з них:

  • Сальмонела, прихована в сирих або недоварених яйцях, м'ясі та продуктах, які піддавалися впливу кімнатної температури протягом декількох годин.
  • Кишкова паличка, яка присутня в м'ясі, молоці і свіжих сирих продуктах.
  • Лістерія моноцитогенес, яка вражає готові до вживання охолоджені продукти, такі як сире молоко або овочі.

Хоча тяжкість і різноманітність симптомів, викликаних харчовим отруєнням, відрізняються в залежності від кількості з'їденої їжі, найбільш частими є нудота, блювота, діарея і слабкість. Вони з'являються через 2-6 годин після вживання, іноді – через добу.

Продукти, які викликають найбільше отруєнь:

Риба і молюски

Щоб уникнути неприємностей, рибу необхідно добре вимити, випатрати і зберігати кожен шматочок при температурі 0-3 ° C, поки не прийде час готувати. Тим, хто вважає за краще їсти її в сирому вигляді, рекомендується заздалегідь заморозити, щоб уникнути токсичності анісакіса. Це допоможе усунути личинки зазначеного паразита.

Морепродукти також викликають численні отруєння. Небезпека зростає, коли ракоподібні вживаються в сирому вигляді або при попаданні в організм раковини молюсків, так як в них концентрується більше бактерій.

Яйця і продукти, які їх містять

Яйця викликають 23% харчових отруєнь. Бактерія сальмонела, яка знаходиться в кишечнику і фекаліях тварин, може забруднювати шкаралупу. Таким чином, якщо яйця або який-небудь продукт, який їх містить (коржі, соуси або майонез), не будуть належним чином збережені або оброблені, з'явиться ризик отруєння.

Щоб уникнути цього, яйця рекомендується мити дуже ретельно. Продукти, в яких вони присутні, не варто залишати більше двох годин без холодильника. Щодо соусів, таких як домашній майонез, їх необхідно вживати протягом 24 годин після приготування.

Куряче м'ясо

Цей вид білого м'яса стає причиною 5% отруєнь, які проявляються у вигляді блювоти, нудоти і слабкості. Сальмонела і кампилобактер – це ті бактерії, які їх викликають.

Дотримання необхідного часу приготування м'яса, уникнення зараження кухонними інструментами і відмова від вживання сирих або напівоброблених продуктів – головні поради, щоб уникнути отруєння.

Читайте також: Про здоров’я: ТОП-5 продуктів, які допоможуть кинути палити

Про здоров’я: Вчені назвали ТОП-5 дуже калорійних продуктів, які життєво необхідні людині

Про здоров’я: Які симптоми вказують, що людині загрожує серцевий напад

Про здоров’я: ТОП-5 продуктів, які очищують і оновлюють печінку

Про здоров’я: Які симптоми вказують на хвороби серця

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"