"Офламерон" та "Дон-Жуан": Шість рецептів кави, заради яких вам захочеться прокидатися

Сніданок, і не тільки він, стає набагато приємнішим і смачнішим, якщо доповнити його кавою

Про це пише Depo.Закарпаття з посиланням на pogliad.ua.

Ароматна свіжозварена кава здатна зарядити бадьорістю на цілий день, зігріти в холодну погоду і підняти настрій. Сніданок, і не тільки він, стає на багато приємнішим і смачнішим, якщо доповнити його цим напоєм. Але, якщо вам вже набридли еспрессо та капучіно, ми пропонуємо інші варіанти.

Кава "Офламерон" (рецепт 1901 року)

Інгредієнти (на 1 порцію):

1 ст. л. кави (гіркий сорт, дрібний помол);

1 ст. л. напівсухого шампанського;

100 мл (півсклянки) води;

щіпка ванілі.

Спосіб приготування:

Розведіть в невеликій кількості води ваніль. Налийте в турку води. Чайну ложку занурте в ванільну суміш і цією ж ложкою візьміть кави. Засипте кави в турку і варіть на помірному вогні. Як тільки утвориться пінка, додайте в каву шампанське. Тримайте турку на вогні до тих пір, поки не з'явиться міцна пінка, після цього можна вважати, що кава готова. Подавати напій в маленькій чашці.

"Магічна кава"

Інгредієнти (на 1 порцію):

1 чашка звареної кави;

1 ч. л. кориці;

1/2 ч. л. мускатного горіха;

2 ч. л. згущеного молока;

1 ч. л. какао;

1 ч. л. меленого мигдалю.

Спосіб приготування:

Зваріть каву, в процесі додавши корицю і мускатний горіх. Згущене молоко і какао ретельно перемішайте разом. У чашку налийте півпорції звареної кави, вкладіть туди ж масу (згущене молоко і какао) і перемішайте. Каву, яка залишилася, долийте в чашку. Посипте зверху меленим мигдалем і подавайте.

Кава по-східному з шоколадом

Інгредієнти (на 1 порцію):

20-25 г кави в зернах;

50 г гіркого шоколаду;

100 г морозива;

1/2 лимона;

1/4 ч. л. солі;

цукор.

Спосіб приготування:

Подрібніть шоколад до стану крихт. Наріжте лимон кружечками. У турку покладіть каву та цукор, розітріть і залийте окропом. Додайте сіль і доведіть до кипіння. Влийте чайну ложку води і розподіліть каву по чашках. Додайте кілька чайних ложок морозива. Посипте зверху тертим шоколадом і подавайте з лимоном.

Кава "Дон Жуан"

Інгредієнти (на 1 порцію):

1 чашка звареної кави;

1 ст. л. темного рому;

1 ст. л. кавового лікеру;

2 ст. л. вершків;

2 ч. л. тертого шоколаду.

Спосіб приготування:

Налийте в келих ром і підпаліть. Повертайте келих з рідиною, що горить протягом декількох секунд. Влийте лікер, а потім гарячу каву. Обережно, по ручці чайної ложки, влийте вершки так, щоб вони залишалися на поверхні напою. Посипте зверху тертим шоколадом і відразу подавайте.

Кава по-швейцарськи з льодом

Інгредієнти (на 1 порцію):

1 чашка звареної кави;

1/3 плитки темного шоколаду;

1 ст. л. густих вершків (30% жирності або більше);

1/4 ч. л. меленої кориці;

лід.

Спосіб приготування:

Приготовану заздалегідь каву процідіть і залиште остигати. Половину невеликої каструлі наповніть водою і поставте на вогонь. У мисці розламати шоколад. Як тільки вода в каструлі закипить, поставте миску з шоколадом зверху. Розтоплений на водяній бані шоколад зніміть з вогню. Змішайте мелену корицю, гарячий шоколад і каву, дайте трохи охолонути. Збийте вершки до повітряного стану. У товстостінний келих покладіть пару шматочків льоду, налийте кави з шоколадом, прикрасьте зверху збитими вершками. Зверху посипте меленою корицею і подавайте.

Шведська кава

Інгредієнти (на 1 порцію):

60 г меленої кави;

400 г води;

1 яєчний жовток;

ром;

4 ч. л. цукру;

вершки.

Спосіб приготування:

Зваріть кави, розлийте по чашках і дайте трохи охолонути. Додайте збитий з цукром жовток і ром. Вершки подавайте окремо і додавайте до смаку.

Нагадаємо, із запрошення на каву для закарпатців починаються ділові партнерства, романтичні стосунки та дружні посиденьки

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Закарпаття